Meclis'e taşınan Şerefoğlu ailesinin sorunu çözüldü

Meclis'e taşınan Şerefoğlu ailesinin sorunu çözüldü
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Milletvekili Çetin Arık’ın, Meclis’te gündeme getirdiği Şerefoğlu Ailesi  evinde oturmaya devam edecek. Engelli çocukları nedeniyle lojmandan çıkarılmaları istenen aile  ile ilgili beklenen açıklama Vali Şehmus Günaydın’dan geldi.

 

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.  Kayseri 11'inci Bölge Müdürlüğü, kurum yerleşkesindeki lojmanda ailesiyle oturan Zekeriya Şerefoğlu'na, 14 Ocak 2019 tarihinde 'lojman tahliye' yazısı gönderdi. Yazıda,

"Ailenin engelli çocuğunun diğer çocukları  rahatsız ettiği belirtilmişti. Konuyu CHP Milletvekili Çetin Arık da meclis gündemine taşımıştı. Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından Vali Şehmus Günaydın,merak edilen konuyla ilgili açıklama yaptı. Vali Günaydın, "TEİAŞ Bölge Müdürü ile konuştuk. Aile lojmandan çıkarılmayacak. Çocuğumuzun sağlığı ile ilgili de gerekli araştırmalar yapılacak. Gerekli sağlık ve eğitim konularında da elimizden geleni yapacağız" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş da, "O yavrumuz 'özgül öğrenme' çektiği sıkıntıdan kurtulacaktır. Varsa tedavisi ya da eğitimi gereken yapılacaktır" diye konuştu.  (Haber Merkezi)