KAYSERİLİ GENEL BAŞKAN İSYAN ETTİ

KAYSERİLİ GENEL BAŞKAN İSYAN ETTİ
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Haber-İş Sendikası’nın Kayserili Genel Başkanı Veli Solak, Türk Telekom’da personel alımına yönelik verilen sözlerin tutulmamasına ve aynı zamanda imzalanan protokole uyulmamasına tepki gösterdi.

 Solak, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla istihdama katkı sağlamak adına 2500 teknik personel alımı için İŞKUR ile Türk Telekom arasında protokol imzalandı. 15 ay geçti alım yapılmadı. Türk Telekom’da Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını uygulamayanlar kim?

Sınavı kazanan 2500 teknik eleman 15 aydır neyi bekliyor? Neden işe alımlar yapılmıyor?” diye sordu.

“KIDEM TAZMİNATI ÇALIŞANLAR İÇİN TARTIŞILMAZ BİR HAKTIR”

Diğer yandan Solak, gündemde tartışılan kıdem tazminatı ile ilgili de, ”Kıdem tazminatı çalışanlar için vazgeçilmez ve tartışılmaz bir haktır. Bu hakkın aşındırılması değil, korunması ve geliştirilmesi gerekir. Kıdem tazminatı, oğlumuzun damatlığı, kızımızın çeyizi, işçilerin ve ailelerinin iş güvencesidir, yarınları için bir sigorta niteliği taşımaktadır. Türk-İş Genel Kurulu, ‘kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında cevabı grev olacaktır.’ denilerek Kıdem Tazminatı ile kararlılığımız açıkça ortaya konulmuştur. Türkiye Haber-İş Sendikası olarak alınan bu karardan asla geri adım atmayacağız.” diye konuştu. Haber: Cafer ZENGİN