TUZU KURU !

TUZU KURU !
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk Dil Kurumuna göre, işi, kazancı yolunda olan, kaygılanacak bir durumu olmayan, kötü bir durumdan herhangi bir zarar görmeyecek durumda olan kimselere ‘TUZU KURU ‘ deniyor.

Tuzu kuru olan kimselere bir şey anlatamazsınız. İsterseniz saatlerce Gırtlak patlatın, onlar her şeyi Toz Pembe görürler.

Onları bir dinleyin ülkemizde her şey GÜLLÜK, GÜLİSTANLIK…

Asgari ücretlinin aldığı parayla kaç bardak Çay içip, kaç Simit yiyebileceğinin hesabını yapan insanlar, kendileri yedikleri Pirzolanın ardından kürdanla dişlerini karıştırırken, ülkemizde bir yılda kaç kişinin geçim sıkıntısı yüzünden canına kıydığını düşünmezler bile.

Hiçbir şey umurlarında olmasa da onlara tüm bunları hatırlatmak da yine bizlere düşer.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Ülkemizde geçim sıkıntısı çeken ve hayat pahalılığı nedeniyle intihar edenlerin sayısı son 6 yılda tam 5 kat arttı. İntihar edenler arasında atanamayan Öğretmen’den- Avukata, Sağlık çalışanlarından Hekime, İşçisinden-Emeklisine kimler yok ki?

Hayat pahalılığının her geçen gün daha da artması, ekonomide kötüye gidişin faturasını hep gariban vatandaşlar ödüyor vesselam.

Daha birkaç gün önce Kayseri Kalesinin Surlarına çıkan ve intihar etmek isteyen vatandaş işsizlik nedeniyle Bayramda evine Kolonya ve Şeker alamadığını bu nedenle de bunalıma girdiğini ileri sürmüştü.

Birilerinin zeki-sefa sürdüğü ülkemizde, birileri de evine ekmek götürme derdinde. GÖTÜREMEYİNCE DE; kimi kafasına sıkıyor, kimi kendini asıyor, kimisi de zehir-zıkkım yiyor.

Duymayanlara ve Tuzu kurulara duyurulur…

ALDIĞIN OYLARI GERİ VER!

Rahmetli Kemal Sunal’ın ‘Çöpçüler kralı’ filmini hemen, hemen hiç seyretmeyen yoktur. Kemal Sunal, dünür olduğu Ayşen Gruda’yı ailesi vermekten vazgeçince, “O ZAMAN ÇİÇEĞİMİNEN ŞEKERİMİ GERİ VERİN” diyor.

31 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi Hacılar Belediye Meclis Üyesi seçilen Ahmet Gengeç ve Saadet Partisi Hacılar 6. Sıra Belediye Meclis Üyesi adayı Ahmet Deveci, dün düzenlenen törenle AK Parti’ye geçtiler.

OHALDE SİZ DE SAADET PARTİLİLERDEN ALDIĞINIZ OYLARI GERİ VERİN.

Saadet Partisinden AK Parti’ye geçecektiniz, niçin 31 Mart yerel seçimlerinden önce geçmediniz?

Sizce etikse, bence mahsuru yok…