Kayserigaz satıldı! Bakın kim aldı?

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın Başkanı Rövnag Abdullayev, bir süre önce yaptığı açıklamada 'Doğalgaz dağıtımı, bizim Türkiye'deki yatırım zincirimizi tamamlarken Türkiye ve Azerbaycan ekonomilerine değer katacak.' dedi.

Kayserigaz satıldı! Bakın kim aldı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

SOCAR, Alman enerji şirketi EWE AG’nin Türkiye operasyonlarını yürüten EWE Turkey Holding’i ve grup şirketlerini satın aldı.  Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın Başkanı Rövnag Abdullayev, bir süre önce yaptığı açıklamada “Doğalgaz dağıtımı, bizim Türkiye'deki yatırım zincirimizi tamamlarken Türkiye ve Azerbaycan ekonomilerine değer katacak.” dedi.

TÜRKİYE’NİN 4’ÜNCÜ BÜYÜK DOĞALGAZ TEDARİKÇİSİYDİ

Türkiye pazarındaki faaliyetlerine 2007 yılında başlayan EWE Turkey Holding, enerji, doğalgaz dağıtımı ve telekomünikasyon alanlarında Bursagaz, Kayserigaz, Enervis, EWE Enerji ve Millenicom ile faaliyet gösteriyordu. Bursagaz ve Kayserigaz ile Türkiye’nin dördüncü büyük doğalgaz tedarikçisi olan EWE Turkey Holding, geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 2.4 milyar TL’lik konsolide ciroya ulaşmıştı. Diğer yandan satış işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kayserigaz’dan da açıklama geldi. Açıklamada, “Kayserigaz, 17 Haziran 2019 tarihi itibariyle SOCAR Türkiye çatısı altında faaliyetlerine devam edecektir. Abonelerimiz, hizmetlerini aynı şekilde almaya devam edebileceklerdir. Saygılarımızla” ifadelerine yer verildi.

SOCAR HAKKINDA

Şirketin resmi internet sitesinde hakkımızda bölümünde şu ifadeler kullanılıyor: 1992 yılında kurulan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR, dünyanın petrol ve doğal gaz bakımından en zengin ülkelerinden Azerbaycan’ın kaynaklarını uluslararası çapta gelişim ve fayda için kullanıma sunuyor. Entegre çözümler sunan bir enerji şirketi olarak petrol ve doğal gaz kaynakları arama, üretim, işleme; petrol, doğal gaz ve doğal gaz kondensatlarının dağıtımı; ham petrol ve petrokimyasal ürünlerin ulusal ve uluslararası çapta pazarlanması ve Azerbaycan’da doğal gaz tedariği çalışmalarını yürütüyor. SOCAR, stratejik işbirlikleriyle küresel çapta ekonomik, sosyal ve çevresel fayda sağlıyor. Bu doğrultuda uluslararası operasyonlarını hızla güçlendiren SOCAR, İran’dan İngiltere’ye kadar 13 farklı ülkede temsilcilikler oluşturdu; Singapur, Vietnam, Nijerya ve İsviçre’de uluslararası ticaret şirketi kurdu ve Türkiye, Gürcistan, Ukrayna, Romanya, İsviçre ve Yunanistan’da aktifler satın aldı. SOCAR, küresel ölçekte yürütülen stratejik projelerin en önemlisini 19.5 milyar dolarlık yatırımla Türkiye’de gerçekleştiriyor. İki kardeş ülkenin geleceğinde önemli bir rol üstlenen ve enerji alanında entegre bir değer zinciri oluşturan SOCAR, gücünü dostluk, işbirliği ve güvenden alıyor.

Haber: Cafer ZENGİN