İYİ Partili adaydan çiftçiye destek sözü

Seçim çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yurder Şahin, tarımda yaşanan sorunları gündeme getirdi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İYİ Partili adaydan çiftçiye destek sözü
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yurder Şahin, tüm endüstrilerin temel kaynağının tarım ve üretim olduğuna dikkat çekerek üreticilerin sorunlarını gündeme taşıdı. 

Şahin, “Tohum, gübre ve mazot gibi girdilerdeki maliyetlerin yükselmesi nedeniyle üreticilerin krediye yöneliminde müthiş bir artış olduğunu araştırmalar ortaya koyuyor. Biz üreticilerimizin içine düşmüş olduğu bu çıkmazı anlayabilmek ve çözümlerimizi sunabilmek için ülkemizde dolayısıyla Kocasinan bölgemizde kronikleşen tarım ve hayvancılık sorunlarını iyi değerlendirdik.” dedi. 

Güçlü ekonominin temelinin üretim olduğunu her fırsatta dile getiren Şahin, “Her geçen gün artan fide, tohum, ilaç, gübre ve mazot fiyatlarının üreticiyi zorladığını biliyoruz. Üreticilerimizin bu şartlar altında üretim yapabilmesi çok zor. Piyasadaki artış dengesinin sağlanması gerekiyor. Çiftçimizin üretmesi için desteklenmediği görünen ve asla inkâr edilemeyecek bir gerçek. İyi Belediyecilik ile toprağı, suyu ve iklimi koruyarak bugün ve yarın için sağlıklı tarım ve sağlıklı gıda sağlayacağız. Üreticimizin her koşulda yanında olacağız. Sağlıklı yaşam sağlıklı gıda ile mümkün. Biz belediyeciliğimizde ekolojik tarım ile çiftçilerimize destek vereceğiz. Sözleşmeli çiftçilik yapacağız.  Halkımızı sağlıklı ve ucuz gıda ile buluşturacağız.” ifadelerini kullandı.