AK Parti'de harmanlama başlıyor!

AK Parti'de harmanlama başlıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti’de belediye başkan aday adaylığı süreci bugün başlıyor. Kimlerin başvuru yapacağı merak konusu oldu. İl yönetiminin tebdili kıyafetli  ya da bir diğer tanımlamayla dedektifleri, geçtiğimiz hafta Perşembe günü aynı anda, aynı saatte ilçelerde anket yaptı ve bazı ilçelerde yaklaşık 100, bazı ilçelerde de  200 kişiye 5 soru yöneltip, mevcut belediye başkanlarını sordu. Bazı ilçelerde vatandaşların alternatif isimler yazdığı da belirtildi.

 

“ELİMİZDE MÜTHİŞ VERİLER VAR, RAPORUMUZU ÖZHASEKİ’YE SUNACAĞIZ”

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, ilçelerde yaptıkları anketlere dikkat çekerek,  “Elimizde mevcut veriler var.  Her bilgiyi değerlendiriyoruz. Geçtiğimiz haftada ilçelerde aynı anda anket yaptık. Elimizdeki bilgiler ile anket sonuçlarını harmanlayıp, raporumuzu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki’ye sunacağız. Elimizde müthiş veriler var, en doğruyu bulacağız” dedi.

 

AK Parti’de aday adayı başvuruları 5 Kasım itibariyle başlıyor. Parti’de başvuru süresi 12 Kasım’da son bulacak. Belediye Meclis üyelikleri için de son başvuru tarihi 3 Aralık olarak açıkladı. Peki kimler aday adaylığı için başvuru yapacak? Kulislerde, kamuoyuna pek yansıtılmasa da adaylık süreci ile ilgili mevcutlar ve aynı zamanda adaylığı düşüneler arasında kıyasıya bir yarışın yer aldığı konuşuluyor.

“İLÇELERDE AYNI ANDA ANKET YAPTIK, 5 SORU SORDUK”

Kamuoyu kimlerin belediye başkan adaylığı için başvuru yapacağını merak olurken, AK Parti  İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, haber merkezimize dikkat çeken açıklamalar yaptı. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü tebdil-i kıyafet ile il yöneticilerinin aynı anda ve aynı saatte ilçelerde anket yaptığını belirten Çopuroğlu, “Arkadaşlarımız çok güzel bir çalışma ortaya koydu. İlçe teşkilatlarının ve belediye başkanlarının da bu konuda haberleri yoktu. Hatta biz fotoğrafları paylaşınca, bazı ilçelerden ‘Buraya ne zaman geleceksiniz Başkanım?’  diyenler oldu. Oyda biz bütün ilçeleri o anda tamamlamıştık” dedi.

 

“YÖNLENDİRME YAPMAMAYA DİKKAT ETTİK, ALTERNATİF İSİM YAZANLAR DA OLDU”

İl yönetiminden görevlendirilen partililerin ilçelerde mevcut başkanların çalışmalarını vatandaşlara sorduğunu kaydeden Çopuroğlu, vatandaşa yönelik hiçbir yönlendirmenin yapılmadığını belirtti. Çopuroğlu, şunları söyledi,  “Biz vatandaşlarımıza 5 soru yönelttik ve mevcut başkanlarımızın çalışmalarını sorduk. Vatandaşın memnun olup, olmadığının cevaplarını aradık. Haliyle bazı yerlerde alternatif isimlerin de ankete yazıldığını gördük. İlçelerde bazen 100 bazen de 200 kişiyle birer bir arkadaşlarımız anket yaptı. Kimi zaman biri inşaatta, kimi zaman bir baklada kimi zamanda lokantada, kahvehanede vatandaşlar görüşmeler yapıldı. Herkes dinlendi, notlar alındı. Önerileri yazıldı. Biz istişareye önem veriyoruz.”

“ELİMİZDE MÜTHİŞ BİLGİLER VAR”

5 Kasım itibariyle aday adaylığı sürecinin de başlayacağını anlatan Çopuroğlu, “Arkadaşlarımız çok iyi bir çalışma ortaya koydu. Özveriyle çalıştılar. Şimdi elimizde müthiş bir bilgi var, birikim var. Elimizde bazı veriler ve bilgiler de vardı. Şimdi son anket çalışmalarıyla birlikte bu verileri harmanlayıp, Geel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki’ye raporumuzu sunacağız. Bu süreçte 12 Kasım’dan sonra olacaktır. Çünkü aday adaylığı başvurularının da tamamlanması ile birlikte raporumuzu tamamlayacağız. Yapılacak çalışmaların ardından ince eleyip, sık dokuyup, yapacağımız bilgi harmanlaması ile birlikte en doğruyu bulacağız” diye konuştu.

DEDEKTİFLER İLÇELERDE ORTAYA ÇIKTI!

AK Parti'de tebdil-i kıyafetle halkın arasına girip, yerel seçimlere yönelik olarak aday belirlenmesinde halkın nabzını tutan isimler  de ortaya çıkmıştı. Parti çevrelerinde "Dedektif" olarak da  nitelendirilen isimlerle ilgili olarak AK Parti İl Başkanı Şaban Çoğuroğlu, fotoğraflar paylaşmıştı.  Çopuroğlu, "Teşekkürler, AK Parti İl Teşkilatı olarak Tebdil-i kıyafet ile İlçelerimizde görevlendirdiğimiz Yönetim Kurulu Üyelerimizin Yerel Seçimlere yönelik yapmış olduğu ankete yoğun ilgi gösterip, düşünce ve taleplerini içten bir şekilde ileten hemşerilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullanmıştı. Haber: Cafer ZENGİN