'Genç Osman'ın acı günü

Doğru Yol Partisi (DYP) Kayseri Milletvekillerinden Kayserili iş insanı Osman Çilsal'ın acı günü. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

'Genç Osman'ın acı günü
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Genç yaşta milletvekili seçildiği için Kayseri'de 'Genç Osman' olarak anılan aynı zamanda Kayseri iş insanı ve bir dönem yaptığı siyasetle Kayseri’ye damga vuran Osman Çilsal’ın bir süredir tedavi gören annesi Rakiye Çilsal’dan acı haber geldi. Çilsal yaşamını yitirdi. 
Çilsal’ın annesinin cenazesi yarın Hulusi Akar Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. 

'Genç Osman'ın acı günü

Osman Çilsal kimdir?

Makina Mühendisi, İş Adamı, Siyasetçi, 20. Dönem Kayseri Milletvekili. 1961, Kayseri doğumlu. Baba adı Şaban Turgut, anne adı Rakiye. Yıldız Üniversitesi Makina Fakültesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı alanında Master yaptı. İngilizce, Fransızca, Orta düzey Rusça biliyor.

Osman Çilsal, serbest ticaretle uğraştı. 1995 genel seçimlerinde DYP’den 20. Dönem Kayseri Milletvekili seçilerek 24.12.1995 – 18.04.1999 arası TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Sonra partisinden ayrılarak Meclis çalışmalarına bağımsız üye olarak devam etti. 2010 yılında DP Kayseri İl Başkanı oldu. 2014 yerel seçimlerinde CHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.