Esnaf Odalar Birliğine dikkat çeken aday!

Esnaf Odaları Birliği seçimleri ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Esnaf Odalar Birliğine dikkat çeken aday!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmeciler Odası Başkanı Yavuz Ay, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği seçimlerinde yönetime aday olduklarını açıkladı. Ay, "Esnaf teşkilatı ittifakı olarak Kayseri Esnaf Sanatkarlar odaları birlik başkan adayı olarak yola çıktık…Teşkilatımıza hayırlı uğurlu olsun rabbim utandırmasın…" ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI ADAY BELİRLEMİŞ, BU DURUM TEPKİLERİ BERABERİNDE GETİRMİŞTİ... 
Diğer yandan bir süre önce Cumhur İttifakını oluşturan AK Parti ve MHP cephesinin esnaf seçimlerine yönelik girişimleri dikkat çekmiş ve bazı tartışmaları beraberinde getirmişti. 

Cumhur İttifakı mensupları, konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesinde geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaparak, kamuoyuna “İstişareler sonucunda Şeyhi Odakır başkanlığında oluşacak yönetimi destekleyeceğiz” mesajı vermişti.

MHP MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY:  ŞEYHİ ODAKIR'I DESTEKLEYECEĞİZ! 

Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Milletvekili Baki Ersoy, “Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimleri öncesi Cumhur İttifakı olarak istişare yaptık. İstişareler sonucunda şehrimiz ve esnaflarımız için Şeyhi Odakır başkanlığında oluşacak yönetimi destekleyeceğiz. Şehrimize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

AYDEMİR: ADAY OLMAM İÇİN BASKI VAR DEMİŞTİ, AMA... 
Diğer yandan görüşmede ismi Başkan adayları arasında geçen Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir'in de yer alması dikkat çekmişti. Bazı oda Başkanlarının Aydemir'e aday olması için baskı yaptıkları da iddia edilmişti.

Cumhur İttifakı’nın bu hamlesine bazı siyasi parti İl başkanları "esnaf iradesine müdahale ediliyor" diyerek tepki göstermişti. 

Özer: Kayseri artık bu 'Sen, ben, bizim oğlan düzeninden' kurtulmalı!
'Yıllardır aynı yüzler, aynı pozlar, bol vaatler, aynı sözler, bu yaşanan krizlerin, kuyrukların, sıkıntıların, yokluğun, yoksulluğun asıl sebebiler!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, AK Parti ve MHP İl Başkanlarının, Büyükşehir Belediyesi'nde bir araya gelerek, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği seçimlerine yönelik aday belirleme girişimlerine tepki gösterdi. Özer, “Kayseri, artık bu ‘Sen, ben, bizim oğlan' düzeninden ve anlayışından sıyrılmalı, kurtulmalı” ifadelerini kullandı.


YILLARDIR AYNI YÜZLER, AYNI POZLAR, BOL VAATLER, AYNI SÖZLER, BU YAŞANAN KRİZLERİN, KUYRUKLARIN, SIKINTILARIN, YOKLUĞUN, YOKSULLUĞUN ASIL SEBEBİLER

CHP İl Başkanı Ümit Özer, “Bu yıllardır kamu imkanlarını kullanarak, o imkanlarla poz verenler, kendilerince mesajlar vererek, ‘Bu şehirde her şeyi biz biliriz, her şeyi biz belirleriz, bizim dediğimiz olur, bizim lafımızın üzerine kimse laf söyleyemez, biz kimi aday gösterirsek bu şehirde o seçilir” diyenlere, demek isteyenlere, esnafın, sanayicinin, işçinin, memurun, sendikanın, odanın, derneğin, birliğin, kooperatifin…iradesine ipotek koymak isteyen anlayışa da dur demenin zamanı gelmedi mi? Bu şehir artık bu düzeni değiştirmeli, bu zihniyetlere de geçit vermemeli. Dediğimiz gibi, yıllardır aynı yüzler, aynı pozlar, bol vaatler, aynı sözler, bu yaşanan krizlerin, kuyrukların, sıkıntıların, yokluğun, yoksulluğun asıl sebebiler! Umutsuzluk yok. Geliyor gelmekte olan. Bu düzenin artık gideri yok” dedi.

ÇARŞI PAZARA ÇIKACAK YÜZLERİ YOK

Konuyla ilgili açıklama yapan Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı Öner Yiğitoğlu, yaşananları hayretle izlediklerini ifade ederek, “Çarşı pazara çıkacak yüzleri yok. Esnaf, kirasını ödeyemiyor, vergisini veremiyor, siftah yapamıyor” dedi.
Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı Yiğitoğlu, “Esnaf ve Sanatkarlar Birliği seçimlerine AKP ve MHP'nin müdahil olduklarını hayretle izliyoruz. Odalar, birlikler, borsalar iktidar partisinin arka bahçesi olmamalıdır. Bu yapılar üyelerinin hak ve menfaatlerini kollamalıdır. Demokrat Parti Kayseri İl başkanı olarak iktidar partisi il başkanlarının, milletvekillerinin çarşıya pazara çıkacak yüzlerinin olmadığını görüyoruz. Esnaf elektrik, su, doğalgaz, kirasını, vergisini veremiyor, kirasını veremiyor, siftah yapamıyor. Piyasa kan ağlarken Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP rant peşinde koşuyor. İktidar ortaklarının bu tavırlarıyla bu şehri küçültmeye hakları yok” diye konuştu.

Ortaya çıkan bu tablonun ardından yani Yavuz Ay cephesinin bu hamlesiyle seçimin nasıl sonuçlanacağı merak konusu oldu.