Erciyes Üniversitesinde acil dışında ameliyatlar ertelendi! O alan kapatıldı

Erciyes Üniversitesinde acil dışında ameliyatlar ertelendi! O alan kapatıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

ERCİYES Üniversitesi'nde (ERÜ) Koronavirüs tedbirleri kapsamında bazı önlemler alındı. Koronavirüs Komisyonunun bir süre önce Rektörlük binasında yaptığı toplantı sonrasında üniversite bünyesinde Koronavirüs ile mücadelenin etkin ve dinamik olarak yürütülebilmesi için komisyon tarafından bazı kararlar alındı. Buna göre kanser başta olmak üzere aciliyeti olmayan ameliyatlar ertelenecek. 
 
Kayseri Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Acil Durum Bilim Kurulu toplantısında alınan kararlar gereğince, 9. Kat Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları servisine yatışı yapılan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları ve Romatoloji Kliniği hastaları Nefroloji Hastanesine taşınarak, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniğini Covid-19 hastalarının tedavisi için kullanılacak. 
ACİL AMELİYATLAR DIŞINDA... 
Tıp Fakültesinde, acil kanser ve acilleşme ihtimali olan elektif vakalarda hariç tüm elektif ameliyatlar ile acil dışı elektif girişimsel işlemler ertelenecek.
ACİL KANTİNİ KAPATILDI, HASTALAR TEK KİŞİLİK ODALARDA YATACAK! 
Toplantıda ayrıca acil kantinin kapatılmasına karar verildi. Tüm kliniklerde yatan hastaların tek kişilik odalarda yatırılmasına mecburi bir durum olmadıkça da refakatçi kabul edilmemesi kararlaştırıldı. 
MASKE TAKMAYAN PERSONELE CEZA
Tıp Fakültesi Hastanelerinde görev yapan personellerden maske takmayanlar hakkında tutanak yazılarak soruşturma açılması da alınan kararlar arasında yer aldı.
BU YÖNDEKİ TALEPLER KESİNLİKLE REDDEDİLECEK... 
Hasta ziyaretlerinin yasak olması nedeni ile kliniklere yapılmak istenen ziyaret talepleri de Danışma Birimi tarafından kesin olarak reddedilecek.