Demokrat Parti yönetimine Kayseri'den kim girdi?

Demokrat Parti (DP) 14'üncü Büyük Kongresini yaptı. Demokrat Parti kongresinde konuşan partinin Genel Başkan Gültekin Uysal, iktidara seslendi: Yasaklara, yoksulluğa ve yolsuzluğa hayır diyoruz ve sizi 3 hayırla uğurluyoruz...

Demokrat Parti yönetimine Kayseri'den kim girdi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ankara Atatürk Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen kongrede, 801 delege oy kullandı. 798 geçerli oyun tamamı ile Gültekin Uysal yeniden genel başkan seçildi. “Özgür birey güçlü toplum. Başka bir Türkiye" sloganıyla gerçekleştirilen kongre için delegeler ve partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren kongre salonunu doldurdu. Kongre için Kayseri’den de partililer Ankara’ya akın etti.

UYANIŞIN KURULTAYINA HOŞ GELDİNİZ
Kongrede konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bu toprakları yeniden berekete erdirecek bir damla düşüyor. Bir cemre; milletimizin nefes almasına vesile. 76 yıl evvel olduğu gibi bugün memlekete bir cemre düşüyor gönüllerimizden. Demokrasi, adalet ve hürriyet uyanıyor. Öyleyse hoş geldiniz. Uyanışın kurultayına hoş geldiniz. Partimizin 14. Olağan Genel Kurulu’na, Büyük Kongresine hepiniz hoş geldiniz. 76 yıllık bir davanın, insan var olduğundan beri var olan bir mücadelenin, tebaalıktan vatandaşlığa geçmek için verilmiş bir kavganın izahını yapmış, “söz milletin” demiştik. Bugün aynı noktadayız. Korkmuyoruz, yılmıyoruz, yanılmıyoruz; yine ve yeniden “yeter söz milletindir” diyoruz. Daha önce defaatle “demokrasi ekmeğimiz, aşımızdır” dedik. Bugün eminim ki daha anlamlı bir hal beyanıdır bu. Demokrasiyi sandığa hapsederek, sadece oy vermenin demokrasinin temel koşulu olduğunu düşünen, düşünmeye, ifadeye tahammül edemeyen, gücü nispetinde her bir yeni gün yeni bir demokratik tavır alanını talan eden bir iktidarla karşı karşıyayız. Yol göründü… Popüler kültüre atıfla söyleyelim; yasaklara, yoksulluğa ve yolsuzluğa hayır diyoruz ve sizi 3 hayırla uğurluyoruz! Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.


ENGİNYURT: KIRAT ŞAHA KALKTI!
Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da, “Kırat şaha kalktı. Artık salonlara, meydanlara sığmıyoruz. Demokratlar iktidara geliyor. Güzel günler yakındır güzel ülkem. 14. Olağan büyük kongremiz Ülkemize, Milletimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 


KARAMETE GİK LİSTESİNDE!
Diğer yandan Demokrat Parti’nin Genel İdare Kurulu’nda, bir dönem Doğru Yol Partisi Kayseri İl Başkanlığı görevini de yürüten Kamil Karamete de yer aldı. Yeni dönemde de GİK Üyesi olarak görev yapacak olan Karamete, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: Demokrat Parti 14. Büyük Kongresinde Genel Başkanımız Sayın Gültekin Uysal’ın tensipleri ve delegelerimizin oyları ile Genel İdare Kuruluna seçildim. Arkamda dimdik duran Kayseri İl Başkanımız Öner Yiğitoğlu, İlçe Başkanlarımız ve teşkilâtımıza teşekkür ederim.