DAVUTOĞLU PARTİSİNİN KAYSERİ İL KONGRESİNDE KONUŞTU: KAYSERi`DE ORAYI HEP ZİYARET EDERİM!

DAVUTOĞLU PARTİSİNİN KAYSERİ İL KONGRESİNDE KONUŞTU: KAYSERi`DE ORAYI HEP ZİYARET EDERİM!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Kayseri 1.Olağan Kongresinde Kayseri'den övgüyle bahsetti. Davutoğlu, "Siyaset ve ekonominin omurga şehri Kayserimizde kongremiz hayırlı olsun. Kayseri, bizim için Konya gibi bir sıladır. Kayseri'yi hep zirve şehir olarak hitap etmişizdir. Her gelişimde Seyyid Burhaneddin hazretlerini ziyaret ederim. Çünkü gönül dünyamızın rehberidir. Kayseri bizim içşn irfan ve güç kaynağıdır." dedi.
İLÇELERİ TEK TEK SAYDI, SELAM GÖNDERDİ
Davutoğlu, ayrıca Kayseri'nin ilçelerini de tek tek sayarak selam gönderdi ve partisinin kurucu il, ilçe yönetimlerine de teşekkür etti.
ERDOĞAN'A MİTİNG GÖNDERMESİ
Koronavirüs nedeniyle bazı tedbirler aldıklarını dile getiren Davutoğlu, video konferans sistemiyle seslendiği partisinin ik kongresinde kimsenin sağlığını tehlikeye atmak istemediklerini belirtti ve Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da Giresun'daki mitingi üzerinden gönderme yaptı. Davutoğlu, "İktidar yetkilileri gibi sorumsuzca davranmadık. Vatandaşlarımızı tehlikeye atamazdık. Bu nedenle çok istediğimiz parti kongrelemizde fiziken yer alamadık, ama  bu şekilde bir araya geldik" diye konuştu.
"22. KONGRE İLE KRİTİK EŞİĞİ AŞTIK" 
 Kayseri ile birlikte 22'nci il kongresini tamamladıklarını ve kritik eşiği aştıklarını dile getiren Davutoğlu, daha sonra başta Ekonomi ve Koronavirüs süreci olmak üzere iç ve dış politikaya dair görüşlerini de dile getirdi. Libya ve Doğu Akdeniz meselesinde "Ankara'da kim olursa olsun parti olarak milli çıkarlar için destekçileriyiz" diyen Davutoğlu, ancak dış politikada hem ülkenin hem de milletin örseletildiğini savundu.
"SİSTEM ÇÖKME NOKTASINDA" 
Koronavirüs sürecinde 1. dalganın ikinci pikinin yalandığını ve ortaya çıkan tablonun herkesi telaşlandırdığını ifade eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Yönetim zaafiyeti nedeniyle sağlık sistemi çökme noktasına ve sağlık çalışanları da tükenme noktasına gelmiştir. Daha verilerde anlaşılamayan bir durum söz konusu " dedi. 
"BİR KAÇ ŞİRKETE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ, HALKA VERİLMELİYDİ"
Türkiye'de sürecin doğru sürdürülemediğini dile getiren Davutoğlu, "Kaynaklar, bir kaç şirkete peşkeş çekileceğine halka aktarılsaydı, Bilim Kurulu aktif edilip, sürece gerçekten dahil edilseydi bunlar yaşanmazdı" şeklinde konuştu.
Davutoğlu, konuşmasında partisinin Kayseri Kurucu İl Başkanı Zülküf Arslan ve yönetimine de teşekkür etti.