CHP ve İYİ Parti'den Fener Alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü

CHP ve İYİ Parti'den Fener Alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP ve İYİ Parti, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Fener Alayı ve Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirdi. Vatandaşların ve bazı STK’ların da destek verdiği yürüyüş Sivas Caddesi’nde başlayıp, Meydan’da son buldu.

Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti  ve Sivil  toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen Cumhuriyet’in 95. Yıl kutlamaları Fener Alayı eşliğinde başladı.  Düzenlenen programa CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Chp İl Başkanı Ümit Özer, İyi Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt, İyi Partililer, CHP il yönetimi , Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Fener alayı’nın ardından Cumhuriyet Halk partisi, İyi parti ve stk’ların ortak basın açıklaması yapıldı. Açıklama da şu görüşlere yer verildi:

“Milletimiz güzel yurdumuzda bağımsız yaşama hakkını kaybetmişken, milletimize bağımsızlığını tekrar kazandıran başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi, şanlı gazilerimizi saygıyla anıyor onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Dile kolay 95 yaşında Cumhuriyetimiz. 95 yılda bu ülke ne yönetimler, ne darbeler gördü. Ne karanlık dönemler yaşadı. Tüm bunlardan geriye sadece Cumhuriyetimiz kaldı. Bizler cumhuriyetin savunucuları olarak görev başındayız. İç ve dış mihraklar Cumhuriyeti yıkmaya, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü unutturmaya çalıştıkça halkımız Cumhuriyetine, Ata' sına daha çok sarılacaktır, sarılıyor da. Son yıllarda Milli bayramlarımızı kutlamamız, değişik gerekçelerle önlenmeye çalışıldı. Bizler her şeye rağmen coşkuyla kutladık, her sene aynı coşkuyla kutlamaya da devam edeceğiz. Bu yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başkentimiz Ankara'dan alınıp İstanbul’a taşındı. Türkiye Cumhuriyetinin başkenti Ankara'dır. Cumhuriyetin bekçileri olarak bizler, meydanlarda, milletimizle omuz omuza milli bayramlarımızı kutlamaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kazanımlarının bir bir satıldığı yandaşlara peşkeş çekildiği dönemleri yaşadık ve maalesef yaşamaya da devam ediyoruz. Devletin kurucuları yine devletin kurduğu kurumlardan silinemez. Türk milleti Anadolu'da yaşayan tüm halklarla omuz omuza savaşarak kazandığı haklarına ve Cumhuriyetine sahip çıkacak,  çeşitli sıfatlarla bölünme oyunlarına gelmeyecek kadar asil bir millettir. Cumhuriyetimizin çevresinde dolaşan kara bulutlara,  kirli oyunlara rağmen, hedefimiz, Atamızı fikirleriyle tüm millet el ele bir asra yaklaşan Cumhuriyetimizin gölgesinde ülkemizi refah ülkelerin seviyesine çıkarmak için çalışmaktır. Atamızın izinden dönmedik, dönmeyeceğiz. Ne mutlu Türküm diyene...”-Kurum Bülteni