CHP`li Meclis Üyesi: Okçulara değil yoksula bütçe yapalım!

CHP`li Meclis Üyesi: Okçulara değil yoksula bütçe yapalım!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Orhan Karakoçluoğlu, Koronavirüs süreci ile birlikte Kayseri'de binlerce kişinin yardıma muhtaç hale geldiğini ve bu nedenle iaşe yardımı için belediyelere ve kendilerine başvuru yaptıklarını belirterek, bu konuda acil çözüm çağrısı yaptı. CHP’li Meclis Üyesi, kente yapılması planlanan okçuluk merkezi ile ilgili ihaleye de atıfta bulunarak, "Okçulara değil, yoksula bütçe yapılmalı" dedi. 
"BİNLERCE MAĞDUR VATANDAŞ VAR" 
İşte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Orhan Karakoçluoğlu'nun yaptığı o açıklama: Gerek Corona virüsten dolayı, gerekse önceki sıkıntılar sebebiyle geçim sıkıntısı çeken, beslenme zorluğu yaşayan binlerce insan bir şekilde iaşe kolisi alabilmek için gerek Kocasinan gerek Melikgazi ve gerek Talas belediye meclis üyelerimize ulaşmaktadır. Şu ana kadar binlerce mağdur aileye bir şekilde koli ulaştırıldı. Talep o kadar yoğun ki, kolilerin mağdur vatandaşa ulaşması on gün, onbeş gün sürüyor. Ve halen daha günlük en az bana  10-15 kişinin ismi gelmektedir. Bu dönemde Melikgazi belediye meclis üyemiz ve Büyük Şehir Grup Başkan vekilimiz sevgili Özgür Özer ile birlikte karşılıklı yardımlaşma suretiyle bin ikiyüz kişinin isimleri yardım alacaklar listesine eklenmistir. 
İhtiyaç sahibi ailelerin bir kısmına yardımlar giderken, diğer kısımı ise yoğunluk sebebiyle geç de olsa ulaştırılmaya devam ediliyor. Konu ile ilgili meclis üyeleri olarak takibimiz devam ediyor.
Diğer belediye meclis üyelerimizin çalışmaları ise ayrıca devam ediyor.  İYİ Parti'nin değerli meclis üyeleri de yine yardımlar konusunda büyük hassasiyet ile gelen isimleri değerlendiriyor. 
Kanaatimce AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri de aynı calişma içerisinde emeklerini esirgemiyorlar... Belediyeler ilk pandemi ayları içerisinde birer tur iaşe kolisi çıkarttı. Ama malesef yetmiyor yetmeyecek. Mağdur sayısı bizlere ulaşandan kat ve kat fazladır. Arkası patlayıp yeniler gelirken önceki ihtiyaç sahipleri ikinci yardımı alma noktasına gelerek verilen iaşeleri tükenmektedir. Açlığın partisi, mezhebi, etnik kökeni ve milliyeti olmaz. Ben mağdurum diyen herkese sahip çıkıp şu belanın atlatılarak, hayat normale dönene kadar belediyeler yardımlara devam etmelidir. Önceki onaylanan bütceler revize edilerek sosyal yardım hanesine diğer harcama kalemleri geri çekilerek kaynak aktarılmalıdır. Durum bu noktaya doğru hızla giderken mevcut kaynaklarda akşama hissedildiği an borçlanma yetkisi acil kullanılmalıdır. Lakin görüyoruz ki büyük şehir belediyesi şu kriz ortamında, sosyal yardımlara gereksinimini sanki görmezden gelir gibi 20.000 insana iki ay yetecek bir kaynağı okçular vakfına (yaklaşık 10 milyon TL) harcama yapmak için ihaleye çıkıyor. Vallahi gereksizdir, billahi sırası değildir. Etmeyin açlık kapıda, yardımlar noktasında insanlar geri çevrilmeye başladı.  
Ok atmakla bu günler tedavi olmaz, en fazla Bilal Erdoğan keyfe gelir. Siz garip grebanın keyfine bakın. Ömrüne bereket sevgili annemin şu sözleri aklıma geliyor. "Açlık karnında guruldar,  Fes püskülü başında vırıldar"