CHP İl Başkanı Özer: Engellilere ve ihtiyaç sahibi ailelerimize sunulanlar lütuf değil haktır!

CHP İl Başkanı Özer: Engellilere ve ihtiyaç sahibi ailelerimize sunulanlar lütuf değil haktır!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer,  Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları il Başkanlarıyla birlikte  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Özer, ziyarette kadına şiddet, kadın cinayetleri, çocuk istismarı, ve engelli hakları ile ilgili konularda görüş alışverişinde bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer ile görüşen CHP il yönetimi çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İL MÜDÜRÜ NEVZAT ÖZER YAPTIKLARI ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Ziyarette yaptıkları çalışmaları anlatan İl Müdürü Nevzat Özer, özellikle Kayseri'nin Koroyucu Aile'deki başarısı hakkında bilgi verdi. Kayseri'nin Koroyucu aile konusunda Türkiye'de üst sıralarda olduğunu dile getiren İl Müdürü Özer, "Koroyucu aile konusunda Türkiye'de 4. sıraya yükseldik. 2019 yılında bu alandaki çalışmalarmızla yani hedefleri gerçekleşitirme de Türkiye birincisi olduk. Kayseri'nin bazı konularda risk haritasını da çıkaradak, bu raporu önleyici çalışmalarımızla birlikte milletvekillerimize ve diğer ilgili kurumlara gönderdik. Bakanlığımız öncülüğünde ve desteğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerçekten Kayseri olarak sorumluluğumuz içerisinde çok iyi çalışan, işini bilen ekipler kurduk. Çalışma arkadaşlarıma da özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz sorumluluğumuzun farkındayız. Aile gibi önemli bir ifadenin yer aldığı bir kurumuz. Aileyi, çocuğu, kadını korumak görevimiz. Olumsuzluklarla mücadele etmek, çözüm üretmek bizim görevimiz. Bu kapsamda da Bakanlığımızın belirlediği hedeflere ulaşmak için de var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. " diye konuştu. Diğer yandan ekibiyle yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Özer, ziyarette CHP İl Başkanına kitabını imzalayıp hediye etti. Kadın Konuk evleri ile ilgili de yaptıkları çalışmalaır anlatan Özer, aynı zamanda kadınların yaptığı el emeği göz nuru tepsiyi de hediye etti.

 

Ziyarette Türkiye’de kadına şiddetin gün geçtikçe arttığını, kadına ve çocuğa zarar veren, fiziksel, cinsel  psikolojik ve sosyal şiddet uygulayanlara artık dur denilmesi gerektiği belirten CHP İl Başkanı Ümit Özer,  kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi ve şiddetle mücadele edilebilmesi için temelinde yatan sorunların belirlenmesinin ve  ortak akıl ile  harekete geçilerek, gerekli tedbirlerin önceden alınmasının gerektiğini vurguladı. Başkan Özer, ''Koruyucu tedbir kararlarının bugüne kadar işe yaramadığını hepimiz çok iyi biliyoruz, önemli olan şiddete ve istimara engel olmak, çocuklarımıza ve kadınlarımıza fiziksel, cinsel, ruhsal, şiddet uygulatmamak için gerekeni önceden yapmaktır''  ifadelerini kullandı.  Özer, “Ekonomik sıkıntılar, maddi kaygılar ve öğrenim  durumu da, maalesef şiddete ve istismara yatkınlığı artırıyor. Kayseri ilimiz de kadına şiddetin en çok görüldüğü illerden biri, bu anlamda Kayseri'de daha çok çalışmamız gerekiyor. Kadın haklarının en büyük savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak elimizden geleninin en fazlasını yapmakla yükümlüyüz. Kadınlarımız, çocuklarımız ve engelli vatandaşlarımız asla yalnız değillerdir, engelli vatandaşlarımız birçok hakka sahiptir. Fakat günümüzde bunu lütufmuş gibi gösterenlere buradan seslenmek istiyorum, engellilere ve ihtiyaç sahibi ailelerimize sunulanlar lütuf değil haktır” şeklinde konuştu.

KADIN SIĞINMA EVLERİNDEKİ KADINLARA DESTEK OLUNMALI

Kadın sığınma evleri hakkında da yetkililerden bilgi alan Özer, şöyle konuştu: “Orada ki kadınlarımız el işleri yapıyor, bir şey üretmek için ve ekonomik gücünü kazanabilmek için çalışıyorlar. Onlara acilen istihdam sağlanmalı, destek olunmalıdır. Şiddet gören istismara uğrayan hiçbir kadınımız hiç bir çocuğumuz yalnız değildir. Maddi ve manevi tüm desteklerimizi var gücümüzle vermek zorundayız, yok saymaz ve yok saydırmayız. Onların haklarını savunmak için daima hazırız. Kayseri'de kadına şiddeti ve istismarları bitirmek için var gücümüzle çalışacağız, mağdur etmemek için çabalayacağız ve mağdur olanların ise sesi olacağız. Adalet mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman vatandaşın yanındadır. Daha güçlü olmak için el ele vereceğiz. Hep birlikte güzel günler göreceğiz, güneşli günler göreceğiz''