CEO Ertekin ile Boydak arasında dikkat çeken müsadere atışması!

Adı Erciyes Anadolu Holding olarak değişen eski Boydak Holding ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde.

CEO Ertekin ile Boydak arasında dikkat çeken müsadere atışması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Adı Erciyes Anadolu Holding olarak değişen eski Boydak Holding ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İstinaf mahkemesi, FETÖ davalarında yargılanan Boydaklarla ilgili  7 sanığa ait şirket hisselerinin müsadere edilmesini yani devlete aktarılması yönünde karar verdi.
Bu kararın ardından sosyal medyada Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, Mustafa Boydak’ın kendisi ile ilgili yaptığı paylaşıma tepki gösterdi.

‘MADALYA TAKSINLAR ŞUNA. ADAMIN SEVİNCİNE BAKIN’

 Ertekin’in karara yönelik paylaşımına sosyal medya üzerinden Bakan Berat Albayrak’ı da etiketleyen Boydak, ‘Madalya taksınlar şuna. Adamın sevincine bakın arkadaşlar,neredeyse kafayı bozacak. Devletin emanet mallara yönetici olarak atadığı kişinin yazdıklarını görün de tarihe bir not daha düşsün.Devletimizin liyakatli elemanlarla çalışması @BeratAlbayrak önemli’ ifadelerini kullandı.

‘AYLARDIR ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORDUN NE OLDU?’

Ertekin de Boydak’ın bu paylaşımına cevap olarak, şunları yazdı, ‘Şuna birisi FETÖ üyesi olmaktan yargılandığını hatırlatsa iyi olacak. Elinde 251 şehidin kanı olan kim ceza alırsa, cezası onanırsa elbette sevinirim. Aylardır algı oluşturmaya çalışıyordun ne oldu? Liyakata gelince, bak Mustafa, 2 senede yaptıklarımızı, sen 20 senede anlayamazsın’

‘ENİNDE SONUNDA GÖRÜLÜR BAŞARILARINIZ’

Ertekin’in bu yöndeki paylaşımına da Mustafa Boydak, ‘Boydak demek delikanlılık demektir. Biz canlarımızı düşünürken, mal-mülk peşinde koşanları tanımak önemliydi. Biz yine de efendiliğimizi koruyalım. Çok büyük başarı sağlamış Alpaslan Baki, nasıl olsa eninde sonunda görülür başarılarınız.’ yanıtını verdi.

‘ŞİMDİ KİŞİSEL MALLARA KAYYUM OLARAK ATANMA TALEBİMİZ KALDI’

Ertekin, ayrıca mahkemenin kararı ile ilgili olarak da, ‘1. derece mahkemeden sonra İstinaf da kararı onadı. Şimdi kişisel mallara kayyum olarak atanma talebimizin yerel mahkemede karar verilmesi kaldı. Yani sosyal medyada kükreyip, klavye şövalyeliği yaparak gazeteci tehdit ederek mahkemeleri etkilemek mümkün değil’ paylaşımı yaptı.

NE OLMUŞTU?

Boydak Holding’e, 2016 yılı Ağustos ayında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum heyeti atanmış ve holding daha sonra Kayseri 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla TMSF’ye devredildi. 34 şirkete sahip, 8 ayrı sektörde faaliyet gösteren eski Boydak Holding yöneticilerine ilişkin FETÖ/PDY davasının 10'uncu duruşmasında da karar çıkmış ve Boydaklar ceza almıştı. Tutuklu sanıklar Hacı Boydak'a 11 yıl 10 ay 15 gün, Memduh Boydak'a 18 yıl, Şükrü Boydak'a 10 yıl, tutuksuz sanıklar Mustafa, Erol, Bekir ve İlyas Boydak ile Murat Bozdağ'a 7'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verilmiş, diğer tutuksuz sanık Halit Bayhan ise beraat etmişti. Mahkeme heyeti sanıklar, Memduh, Hacı, Şükrü, Mustafa, Bekir, İlyas, Bekir ve Erol Boydak ile Murat Bozdağ'ın, TMSF tarafından yönetilen holding ve şirketlerde bulunan hisselerinin müsaderesini (devlete aktarılması) kararlaştırdı. TMSF tarafından yöneltilen holdingde isim değişikliğine de gidilmiş ve 25 Ekim 2019’da holdingin yeni isminin Erciyes Anadolu Holding olduğu kamuoyuna açıklanmıştı.
Haber: Cafer ZENGİN