Büyükkılıç Elitaş'tan nasıl rol çaldı?

Cumhur İttifakı'nın aday tanıtım toplantısında, yeniden aday gösterilen, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan nasıl rol çaldı? Elitaş, bu duruma ne dedi? Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Büyükkılıç Elitaş'tan nasıl rol çaldı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhur İttifakı’nın aday tanıtım toplantısı Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın da katılımı ile Erciyes Kültür Merkezi’nde yapıldı. MHP’ye bırakılan Bünyan’ın dışında tek değişiklik Develi’de yaşandı. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın yerine Adem Şengül’ün aday gösterilirken, EKM’deki toplantıya uzunca bir süredir parti toplantılarında görülmeyen Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, TBMM eski Başkanvekili Sadık Yakut’un katılması dikkat çekti. Toplantıda dikkat çeken bir diğer nokta ise MHP eski il başkanlarından Mazhar Gündoğ, Ömer Faruk Murat, Süleyman Korkmaz’ın da katılım göstermesiydi.

Büyükkılıç Elitaş'tan nasıl rol çaldı?

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda sahneye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç, “Bu şehre her şey yakışır. Hizmet yakışır. Birlik beraberlik yakışır. Bu şehir başka bir şehir, bu şehir bayrağına sevdalı insanların şehri. Bu şehir vatanına sevdalı insanların şehri. Bu şehir milletine sevdalı Türk milletinin evlatlarının şehri. Bu şehir elbette ki inancına sevdalı ve inancını yaşayan insanların şehri. O açıdan sizleri seviyorum” dedi. Konuşmasında tek tek ilçe belediye başkanlarını sayan Büyükkılıç, her bir ismi bağrına bastığını söyledi. 

Büyükkılıç Elitaş'tan nasıl rol çaldı?
Elitaş Cumhurbaşkanı’nı aradı

Konuşmasını yapmak için sahneye çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gençlerin, “Reisi bağla” şeklindeki sloganlarının ardından cep telefonundan AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı. Bir süre telefonda bekleyen Elitaş, yanıt alamayınca, “Sayın Cumhurbaşkanı bir toplantıda herhalde…” diyerek konuşmasına devam etti. Memduh Büyükkılıç ile uzun yıllar birlikte siyaset yaptıklarını ifade eden Elitaş, salonun heyecanını gören Büyükkılıç’ın Cumhurbaşkanının kendisinden yapmasını istediği şeyi yaptığını belirterek, “Sayın cumhurbaşkanımız bana dedi ki, ‘Git Kayseri'deki belediye başkanlarını açıkla. Aday tanıtım programına katıl’ dedi. Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsun benim yapacağım işi yaptı. Ben de cebimdeki listeye baktım. Dedim ki benim cebimdeki listeyle Memduh Bey'in açıkladığı liste aynı mı? Aynı şeymiş. Hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu. 

Büyükkılıç Elitaş'tan nasıl rol çaldı?