Beklenen gün geldi! Erciyes Anadolu Holding yarın satışa çıkıyor

Büyük bir merakla takip edilen Erciyes Anadolu Holding'in satış süresinde ilk ihale yarın. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Beklenen gün geldi! Erciyes Anadolu Holding yarın satışa çıkıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de kurulu bulunan Erciyes Anadolu Holdingin satış süreci ile ilgili son saatlere girildi.  Satış süreci ile ilgili gelişmeler yakından takip edilen Erciyes Anadolu Holdingin ilk satış ihalesi yarın yapılacak. 

Erciyes Anadolu Holdingin satış süreci ile ilgili merak edilen gelişmeler yavaş yavaş cevabını buluyor. Holding hakkında geçtiğimiz kasım ayında satış sürecinin başlayacağı haberleri gelmiş ve holding ile ilgili birçok soru merak konusu olmuştu. 

Merak edilen sorulara yanıt Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’den yanıtlamış ve  satış sürecinin profesyonelce ve şeffaf bir şekilde yürütüleceğini ifade etmişti. 

Satış sürecine ilişkin ilk gelişme ise 15 Ocak Pazartesi günü yaşandı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan CEO Ertekin ilk satışa çıkan firmayı açıkladı. Satışa çıkarılan ilk şirketin Bursa’da bulunan ve 2019 yılında kurulan “Weaver Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” olduğu duyuruldu. Ardından yine CEO Ertekin tarafından 22 Ocak Pazartesi günü satışa çıkan diğer firmalarda paylaşıldı. Doqu Ev Tekstili Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Elda Halı Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Vellteks Kumaş Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Kumaş Tekstil firmalarının satışa çıkarıldığı duyuruldu. 

İhale tarihi açıklanan firmalara kimlerin talip olacağı konusunda çeşitli iddialar ortaya atılırken, ihaleye sayılı saatler kaldı. İlk satışa çıkan Weaver şirketinin ihalesi 5 Mart Salı günü (yarın) gerçekleştirilecek. 

Muhammen bedeli 1 milyar 700 milyon TL olan Weaver Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin kapalı teklif zarflarını 4 Mart Pazartesi günü (bugün) saat 17.00’a kadar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) teslim etmesi gerekiyor. Bu tarihten sonra teslim edilmek istenen teklif zarfları değerlendirilmeye alınmayacak. 

Alınan teklifler, İhale Komisyonu tarafından 5 Mart Salı günü saat 10.00’da TMSF’de yatırımcılar huzurunda açılacak. Kapalı zarf ile verilen tekliflerin açılmasını müteakiben açık artırma ihale günü olan 5 Mart tarihi saat 14.00’da İhale Komisyonu tarafından yapılacak.

Beklenen gün geldi! Erciyes Anadolu Holding yarın satışa çıkıyor

Weaver Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında

Yaklaşık 15.000 bağlı çalışanı bulunan mobilyadan enerji sektörüne, havacılıktan taşımacılık sektörüne kadar birçok yatırımı bulunan ve Türkiye’nin en büyük gruplarından Erciyes Anadolu Holding’in tekstil sektöründeki yatırımlarından biri olan Weavers Tekstil San. ve Tic. A.Ş sahip olduğu entegre tesisle, döşemelik ve perdelik kumaş ürün grubunda dünyanın en büyük üreticileri arasında yer almaktadır.

 Kadife, outdoor, şönil halı, pike ve yatak örtüsü, örme kumaşlar ve sürdürülebilir kumaş ürün kategorileriyle birlikte inovatif yönüyle de öne çıkan Weavers büyük üretim kapasitesiyle ve geniş ürün yelpazesiyle ürünlerini 100’den fazla ülkede milyonlarca tüketiciyle buluşturmaktadır.

Dokuma, örme, apre, boya ve son kontrolü entegre bir şekilde kendi tesisinde yapan Weavers bu alanda ender firmalar arasındadır.
 

Beklenen gün geldi! Erciyes Anadolu Holding yarın satışa çıkıyor