Bakan Yardımcısı Güven, cemiyet ziyaretinde helallik istedi

Bakan Yardımcısı Güven, cemiyet ziyaretinde helallik istedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr  Muhammed Güven, Kayseri programı kapsamında Gazeteciler Cemiyetini  de ziyaret etti. Kayseri'de ki sağlık yatırımları hakkında incelemelerde bulunduklarını ifade eden Güven, helallik istedi.

 

Temmuz ayından Sağlık Bakan Yardımcılığına atanan eski Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Muhammed Güven, Kayseri ziyareti kapsamında Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, Güven’e, “Kayseri’ye yararlı olacağınıza inanıyorum” dedi.

Başkan Altınkaya’nın ardından konuşan  Güven de, Kayseri ile gönül bağının olduğunu söyleyerek, “Kayseri ile ilgili yapılması gereken her şeyde mutlaka elimizi taşın altına koyacağız” ifadeleri kullandı.

Güven, konuşmasında Kayseri’den helallik de istedi.

Bakan Yardımcısı Güven, şehir hastanesi içine taşınmış olan ve şuan tam kapasite hizmet vermeyen hastanelerin atıl kalmaması için de çalışma yaptıklarını da söyledi.

Güven, şunları söyledi, “28 yıl Kayseri'de bulunmuş biri olarak bu şehrin ekmeğini yiyen, suyunu içen biri olarak herkesin hakkını helal etmesini istiyorum. Kayseri sağlık şehridir. Sağlık turizmi açısından da nitelikli birçok şey yapılabiliyor. Buraya sağlık yatırımlarını görmek ve fikir alışverişinde bulunmak için geldim. Kayseri Şehir Hastanesi günlük 10 bin poliklinik yapıyor. Yüzde 90 oranında doluluk var. Burada şehir hastanesi içine taşınmış olan ve şuan tam kapasite hizmet vermeyen hastanelerin atıl kalmaması için neler yapabiliriz bunu görüştük. Hizmeti şehir geneline yaymaya çalışıyoruz."

Bakan yardımcısı Güven, Eczanelerdeki yabancı ilaç fiyatlandırması ile ilgili olarak da  "Bazı sıkıntılar geliyor, gidermeye çalışıyoruz. Ciddi problem yaşayacağımız sanmıyorum " diye konuştu.