AK Parti'de Gül tartışması alevlendi: 'Havlama' polemiği

AK Parti'de Gül tartışması alevlendi: 'Havlama' polemiği
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

11. Cumhurbaşkanı’na ‘hain’ diyen Dağ’ı Gül’ün koruma müdürü Çangal yanıtladı: ‘Şahsiyet ve onur yoksunu, havlayan her ite, köpeğe kemik atacak değiliz.’
AKP , Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın “hain” suçlaması nedeniyle Kurban Bayramı’na 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül üzerinden kavgayla girdi. Gül cephesinden Dağ’a “havlayan köpek” yanıtı geldi.
 
Cumhuriyet'in haberine göre, AKP ile Gül arasında Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’ndan bu yana süren mesafeli ilişki cumartesi günkü kongrenin ardından bir kez daha gerilimli bir hal kazandı. Gül, uzunca bir süre AKP’yi desteklememesine karşın çatışmaktan da kaçınmış ancak Erdoğan’la da birlikte fotoğraf vermemeyi tercih etmişti. Bu tavrını yalnızca 15 Temmuz darbe girişiminde ve Erdoğan’ın 24 Haziran sonrası, yemin töreninin ardından Saray’daki göreve başlama töreninde bozmuştu.
 
Yeniden gerginlik
 
24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı’nda yer alan Saadet Partisi’nin genel başkanı Temel Karamollaoğlu, Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığı için girişim başlattığında AKP ile ilişkiler yeniden gerilmişti. Bu dönemde Gül’ün Erdoğan’a rakip olarak muhalefetin adayı olma olasılığı gündeme gelince, dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın, 11. Cumhurbaşkanı’nın İstanbul’daki çalışma ofisine programda olmayan bir ziyarette bulunmaları büyük tartışma yaratmıştı. Aynı dönemde AKP içinden de Gül’e yönelik sert suçlamalar yöneltilmişti. Daha sonra “Geniş mutabakat oluşmadığından aday değilim” açıklaması üzerine de Gül, AKP’lilerce “Erdoğan’a karşı aday olmak istedi” diyerek eleştirilmişti. 
Seçim sonrası Gül’ün Erdoğan’ın göreve başlama törenine katılması siyasi kulislerde “Buzlar eriyor mu” yorumlarına neden olmuştu. Ancak edinilen bilgilere göre Gül, yakın çevresine, Saray’daki törene katılma gerekçesini “Ben törene kişisel olarak katılmadım, 11. Cumhurbaşkanı titrimle katıldım” diye açıklamıştı. Yakın çevresi Gül’ün törende çok kısa bir süre kaldığına ve Erdoğan ile uzun boylu muhabbet etmediğine de dikkat çekmişti.