AK Parti eski Milletvekili Sadık Yakut, bankacı oldu

Yeni parti tartışmalarının yaşandığı siyasette dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

AK Parti eski Milletvekili Sadık Yakut, bankacı oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yeni parti tartışmalarının yaşandığı siyasette dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Bu yöndeki gelişme ve iddiaların ardından AK Parti'de önemli görevler yapan bazı eski isimler kamu bankalarına yönetici olarak atandı. Bu durum siyaset kulislerinde "Yeni parti hamlesi mi?" şeklinde yorumlandı. Buna göre, İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu'nun Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, İBB eski  Başkanı Mevlüt Uysal ise Halkbank Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı. 

Bu simlerden biri de AK Parti Kayseri  eski Milletvekili Sadık Yakut oldu. Aynı zamanda hukukçu olan Yakut, 21, 22 ve 23. dönemlerde Kayseri Milletvekilliği yaptı. 22 ve 23. dönemlerde TBMM Başkanvekili olarak da görev aldı. Yargı camiasında görev yapan Yakut'un kariyerinde daha önce bankacılığın olmadığı belirtildi.

ESKİ MECLİS BAŞKAN VEKİLİYDİ VAKIFBANK’A ATANDI

Sadık Yakut: 3 Şubat 1956’da Kayseri Büyükkaramanlı köyünde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1979-1999 yılları arasında Halfeti, Çamardı, Savaştepe ve Giresun Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimliği ile Daire Başkanlığı ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu. Gençler birliği Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 1999-2015 yılları arasında 21, 22 ve 23. Dönemde Kayseri Milletvekili seçildi. 22 ve 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan vekilliği görevini yürüttü.

AK PARTİ'DE O İSİMLERE DE YENİ GÖREV

Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı'nda Yüksek İstişare Kurulu adıyla yeni bir kurul  da oluşturuldu. Bu kurulda edinilen bilgiye göre, “Bülent Arınç, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, İsmet Yılmaz, İsmail Kahraman, Binali Yıldırım.” gibi isimlerin görev alacağı konuşuluyor.