Adalet ve Kalkınma Partisi'nden MHP'li, Gül'lü Müjdeli Kongre

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden MHP'li, Gül'lü Müjdeli Kongre
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Kayseri İl Kongresine katıldı. Hızlı tren ve yeni havaalanı sözü verdi. Mevcut Başkan Cahit Özden kongrede güven tazeledi. Kongrede bazı ilklerde yaşandı. MHP il yönetimi kongreye katılıp, Yıldırım’ı karşıladı.

BAŞBAKAN KAYSERİ’YE MÜJDELER VERDİ VE GÜL’Ü DE ANDI

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, partisinin katıldığı il kongresinde Kayseri’de merakla beklenen Yüksek Hızlı Treni’nin ihale tarihini 28 Mart olarak açıkladı. Havaalanına yeni terminal binasının da sözünü veren Yıldırım, 2019 seçimleri ile ilgili olarak da, “Kayseri kararını vermişse Türkiye kararını vermiş demektir” ifadelerini kullandı. Yıldırım, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü de konuşmasında andı ve “Kayseri önceki dönem Cumhurbaşkanlarımızdan Abdullah Gül başta olmak üzere çok büyük devlet adamları yetiştirdi. Hizmet eden herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 AK Parti’de yönetimden 28 kişi değişti, 22 kişi kaldı

Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımı ile gerçekleştirilen AK Parti 6’ıncı Olağan Kayseri İl Kongresi’ne mevcut Başkan Hüseyin Cahit Özden tek liste ile seçime girdi. İşte kongre sonrasına ilişkin bazı detaylar..

AK Parti’nin merakla beklenen 6’ıncı olağan kongresi yapıldı.
Kadir Has Kongre merkezinde yapılan kongrede Başbakan Binali Yıldırım, kalabalığa seslendi ve Kayseri’ye hızlı tren ile yeni havaalanı sözü verdi.
Diğer yandan yapılan kongre sonrasından seçime tek liste ile giren Hüseyin Cahizt Özden, yeniden güven tazeledi.  Özden, kongre ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Beni böyle kahraman ve çalışkan bir teşkilata başkan olarak layık gören parti yönetimime sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi.
Diğer yandan Özden, kongre ile ilgili olarak haber merkezimize de açıklamalarda bulundu. Kongreye 600 delegeden 515’nin katıldığını ifade eden Özden, “Yeni il yönetimimiz hayırlı olsun. 28 yeni arkadaşımız aramıza katıldı. 22 kişi de eski yönetimimizde yer alıyordu ve yeni dönemde de bizle yola devam edecekler. Kongremize 600 delegemizden 515’i katıldı. Kullanılan oylardan 9’u geçersiz sayıldı. Kongremizin sonuçları hayırlı olsun. Katılan, destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Yeni dönemde de yine aynı aşkla yola devam edeceğiz” diye konuştu. 

 MHP İL BAŞKANI ERSOY DA KARŞILAYANLAR ARASINDA YER ALDI

 Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de kongrede kalabalığa seslendi. Bakan Özhaseki, “Güçlü Türkiye yolunda omuz omuza yürümeye devam edeceğiz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de kongrede yaptığı konuşmada, “Cumhur ittifakının lideri Kayseri olacak. Rekor oylarla sandıklar patlayacak” şeklinde iddialı açıklamalar yaptı.

Kongrede bir ilk de yaşandı. Kongreye Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Baki Ersoy da katıldı. Ersoy, Başbakan Binali Yıldırım’ı kapıda karşılayan isimler arasında yer aldı.

 AK Parti’nin 6’ıncı Kayseri İl Kongresi Kadir Has Kongre Merkezi’nde yapıldı.  Binlerce kişinin katılımı ile yapılan kongrede, “Hedef kızıl elma dillerde dua” pankartı dikkat çekti. Başbakan Binali Yıldırım’ın salona gelmeden önce selamla konuşmaları yapıldı.

“CUMHUR İTTİFAKININ LİDERİ KAYSERİ OLACAK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yaptığı selam konuşmasında belediye olarak yapılan yatırımları anlattı.  Kayseri adına söz veren Başkan Mustafa Çelik, 2019’daki seçimlerle ilgili olarak, “Cumhur ittifakının lideri Kayseri olacak. Rekor oylarla sandıklar patlayacak. Bunun sözünü veriyoruz” dedi. Daha sonra sırasıyla milletvekilleri Hülya Nergis Atçı, İsmail Tamer ve Taner Yıldız da birer konuşma yaptı.

MHP İL BAŞKANI BAKİ ERSOY VE YÖNETİMİ DE AK PARTİ KONGRESİNE KATILDI

Kongreye MHP İl Başkanı Baki Ersoy da katıldı. Ersoy, Başbakan Binali Yıldırım’ı kapıda karşılayan isimlerden oldu. Ersoy’un yanı sıra ilçe başkanları ve il yönetimi de kongredeki yerini aldı. Kongreye BBP, Saadet Partisi temsilcileri de katıldı. Daha sonra alana gelen Başbakan Binali Yıldırım, kongre merkezine girmeden salon önündeki vatandaşlara hitap etti. Ardından kongreye geçerek, vatandaşı selamladı. Selamla sırasında basın tribünün arkasındaki vatandaşlarla tokalaşmak istemesi  kısa süreli bir izdihama neden oldu.  Kongrenin başlamasının ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de kalabalığa seslendi. Özhaseki, “Güçlü Türkiye yolunda omuz omuza yürümeye devam edeceğiz” dedi.

 

“16 YIL BOYUNCA KAYSERİ'YE 17 MİLYARLIK LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

Bakan Özhaseki’nin ardından partisinin Kayseri İl Kongresi’nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Kayserililere “Kayseri nörüyon” diye seslendi. Kayseri’nin tarih yazdığını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri’ye yapılan yatırımları anlatırken,  müjdelerde verdi. Kayseri'nin zenginliğinin, aynı zamanda etrafındaki illerin ve bölgenin de zenginliği olduğunu belirten Yıldırım, "Kayseri doğrudan dış pazarlara açılmış, üretken bir ekonomiye sahip. Biz baştan beri Kayseri'nin kalkınmadaki öncü rolünü biliyor ve buna göre çalışıyoruz" diye konuştu.

Yıldırım, 16 yıl boyunca Kayseri'ye 17 milyarlık liralık yatırım yapıldığını bildirerek, Kayseri'nin daha fazlasına layık olduğunu söyledi.  Kayseri'nin 2002'deki ihracatının 351 milyon dolar olduğunu anımsatan Yıldırım, 2016 sonunda Kayseri'nin ihracatta dile 1 milyar 642 milyona ulaştığını belirterek, "İşte Kayseri farkı bu. Kazancın bereketi işte bu.  Kayseri'de 351 binin üzerinde sigortalı çalışan var. İş yeri sayısı 30 binin üzerinde. 2002'de Kayseri'de sadece 246 engelli kardeşimiz iş yerlerinde istihdam ediliyordu. Bugün 12 bin 779 engelli kardeşimize iş vermiş durumdayız. Bu tablo bile nereden nereye geldiğimizi gösteriyor" şeklinde konuştu.

 HAVALİMANINA YENİ TERMİNAL BİNASI

Kayseri'de inşa edilen sulama projeleriyle 355 bin dönüm araziyi suyla buluşturduklarını söyleyen Yıldırım, ilde yapılanların yanı sıra 4 barajın daha inşa edileceğini bildirdi. Bugün Kayseri'de 3 organize sanayi bölgesinde (OSB) toplam bin 276 parselde, 70 bin 700 kişinin iş, aş sahibi olduğunu ancak bunun yetmediğini, Kayseri'ye 4 OSB daha yapacaklarını aktaran Yıldırım, Erciyes Dağı'nın da kış turizm merkezi haline geleceğini belirtti. Kayseri Havalimanı'na 2003'te 325 bin yolcunun geldiğini, geçen sene bu sayının 2 milyon 150 bine çıktığını dile getiren Yıldırım, Kayserililerin havalimanının büyütülmesi konusunda bir beklentisi olduğunu anımsatarak, modern bir terminal binasının Kayseri'ye kazandırılacağını söyledi.

“HIZLI TREN İHALESİ 28 MART’TA YAPILACAK”

Yıldırım, Kayseri'ye hızlı tren müjdesi de vererek, "Hızlı tren Kayseri'ye geliyor. 28 Mart'ta ihalesi yapılıyor. Hayırlı olsun. Yerköy'den Kayseri'ye, Sivas'a, Erzincan'a gidin, isterseniz Ankara'ya, Konya'ya, Bursa'ya, Bilecik'e, Sakarya'ya gidin. Yollar kısalacak, zaman kısalacak işiniz aşınız daha da artacak. Yüksek hızlı tren Kayseri'nin zenginliğine zenginlik katacak." değerlendirmesinde bulundu.

“OTOGAR İLE ŞEHİR HASTANESİ ARASINA RAYLI SİSTEM YAPACAĞIZ”

Otogar ile şehir hastanesi arasına raylı sistem yapacaklarını belirten Yıldırım, şöyle devam etti: "Kayseri'nin zenginliklerini koruyan, bunun için her gün çalışan büyükşehir belediyemizi, ilçe belediyelerini de tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. AK Parti'nin temelinde yerel yönetimler vardır. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında yaptığı takdire şayan hizmetler sonucu AK Parti'yi bu millet iktidar yaptı. 15 yıldır AK Parti'ye desteğinizi devam ettiriyorsunuz. Biz de doğusundan batısından, güneyinden kuzeyinden ayrım yapmaksızın yurdun her köşesinde hizmetlerimizle ülkeyi kalkındırmaya devam ediyoruz. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daha da güçlendiriyoruz. İncesu-Kayseri arasındaki banliyö seferleri de nisan ayında başlıyor. Yeşilhisar-Gönenç arasını da bu sene bitiriyoruz. Anlatmakla bunlar bitmez. Görmek lazım. Elhamdülillah milletimiz görüyor, Kayseri görüyor. Onun da desteğinizi daha da artırıyorsunuz."

BAŞBAKAN YILDIRIM, GÜL’Ü ANDI!

Konuşmasında 2019’daki seçimlere de değinen Başbakan Binali Yıldırım, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü de andı. Yıldırım, “15 Temmuz Cumhuriyet Meydanında demokrasi, gelecek için gece gündüz nöbet tuttunuz. Ay yıldızlı bayrağı indirmediniz. Ezanları susturmadınız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktınız. Darbecilere geçit vermediniz. Kayseri önceki dönem Cumhurbaşkanlarımızdan Abdullah Gül başta olmak üzere çok büyük devlet adamları yetiştirdi. Hizmet eden herkese teşekkür ediyorum. Biz bugüne kadar gücümüzü hep sizden aldık. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız 2019'da hazır mıyız? Kayseri tamam diyor. Kayseri büyük değişim hareketine kucak açan illerimizin başında geliyor. 2019'da sandıkları oylarla dolduracak mısınız? Kayseri'ye bu yakışır. Eğer Kayseri kararınız vermişse bu iş tamamdır. Kayseri karar vermişse Türkiye'de kararını vermiş demektir. Kayseri hesabı, kitabı iyi yapar. İş yapanla laf yapanı iyi bilir. Allah sizden razı olsun. Bizim yol arkadaşlarımızın en önemli özelliği vefalı oluşlarıdır. AK Parti aynı zamanda bir vefa hareketidir. Bütün görevler gelir geçer. Bu makamlar bizim için bir imtihandır. Omzumuzda ki yük millete aittir. AK Partide görev alan herkes millete karşıdır sorumluluğunun bilincindedir" ifadelerini kullandı.

 

“AK PARTİ MHP KARAR VERDİ CUMHUR İTTİFAKINI KURACAK”

MHP ile yapılan ittifak konusunda da açıklama yapan Yıldırım, CHP’den yapılan “Hani koalisyonlar bir daha olmayacaktı? Bu bir koalisyon” yönündeki tepkilere de cevap verdi ve ittifakı anlattı.

 Yıldırım, “Seçmen sandığa gittiği zaman ittifak partilerinin aynı sütunda yan yana görecek. AK Parti MHP karar verdi cumhur ittifakını kuracak. Herkes kendi partisine verecek. Sonunda oylar toplanacak ve oylar dağıtılacak milletvekilleri hesaplanacak. 2’den fazla mühür vurulursa oylar ziyan olmayacak. Oylara ilave edilecek ve sayılacak. Yüzde 50,‘den fazla oyla Cumhurbaşkanını seçen bir sistem getiriyoruz. İttifakın adayı Recep Tayyip Erdoğan”

 

KONGREYE KİMLER KATILDI?

Kongreye, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık, Ahmet Sorgun ve Cevdet Yılmaz, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, MHP İl Başkanı Baki Ersoy ile milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.