100 Milyon TL borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu

Borsa İstanbul Yıldız Pazarı'nda işlem gören CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu'na 100.000.000 TL tutarında borçlanma aracı ihraç başvurusunda bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

100 Milyon TL borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu

Madencilik faaliyetlerine 1980 yılında Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde ilk maden ruhsatının alınmasıyla başlayan sonrasında ise ülkenin birçok yerinde faaliyetlerini çeşitlendiren CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden İhraç Tavanına İlişkin Bildirim’de bulundu.

100 Milyon TL borçlanma aracı ihracı başvurusunda bulundu

Yönetim Kurulu Başkanlığını Hüseyin Çevik’in yaptığı Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da “CVKMD” koduyla işlem gören CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., KAP üzerinden devam etmekte olan yatırımlarını desteklemek ve fon kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla  100.000.000 TL yurt içinde halka arz edilmeksizin tahsisli satış ve/veya nitelikli yatırımcılara satış şeklinde borçlanma aracı ihraç edilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na gerekli izin başvurusu yapıldığını açıkladı.

100 Milyon TL borçlanma aracı ihracı başvurusunda bulundu

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Şirketimiz CVK Maden İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş.'nin 30.01.2024 tarihinde yapmış olduğu Özel Durum Açıklaması'nda; Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 30.01.2024 tarihli kararı uyarınca, Şirketimizin devam etmekte olan yatırımlarını desteklemek ve fon kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla, sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde, 100.000.000-TL (YüzmilyonTürkLirası) tutarı aşmayacak şekilde, 1 (bir) yıla kadar çeşitli vadelerde, bir veya birden çok seferde, Türk Lirası cinsinden, yurt içinde halka arz edilmeksizin tahsisli satış ve/veya nitelikli yatırımcılara satış şeklinde borçlanma aracı ihraç edilmesine ve bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu'na borçlanma aracı ihracı başvurusu yapılmasına karar verildiği bildirilmişti. Bu karar kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu'na gerekli izin başvurusu 16.02.2024 tarihinde yapılmıştır. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla,”

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ