'Çiftçi üzerinden 180 milyon lira kar edildi'

Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demircan, yepyeni bir iddia oraya attı. Demircan, çiftçiler üzerinden 180 milyon TL kar edildiğini söyledi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

'Çiftçi üzerinden 180 milyon lira kar edildi'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetimindeyken gördüğü “usulsüzlükler” nedeniyle istifa ettiğini açıklayan ve bu konuda hukuk mücadelesi başlatan Metin Demircan, sosyal medya hesabı üzerinden çarpıcı açıklamalarını sürdürüyor. Demircan bu kez de çiftçiler üzerinden sadece tohumdan 180 milyon liralık kar edildiğini ifade etti. 

‘Çitçi arkadaşlar konuyu daha iyi bilirler’

Kooperatiflerin başlıca görevinin üyelerin menfaatini sağlamak olduğunun altını çizen Demircan, “Kooperatif, 2015 yılına kadar kooperatif üyelerinin tohum ihtiyaçlarını karşılarken, tohum bedelinin yarısını da çiftçilere kooperatif bünyesinden destek amaçlı veriyormuş. Çiftçi arkadaşlar konuyu daha iyi bilirler. Bu uygulama 2015 yılında patron tarafından kaldırılmış.” dedi.

‘Gübre ve mazota da ise daha sonra değineceğim’ 

Akıllı tohumların 8 bin TL’ye alındığı ve çiftçiye 12 bin 500 TL’den satıldığını iddia eden Demircan açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Mart 2024 ödemeli, 8.000 TL'ye alınan akıllı tohum şu anda çiftçiye 12.500 TL olarak kesilmektedir. Yani ünite başına fabrika 4.500 TL kâr etmektedir. Bu yıl 40.000 üniteden fazla akıllı tohum alındığını varsayarsak, çiftçi üzerinden 180 milyon lira, sadece tohumdan kâr edilmiştir. Sakın paranın faizi falan demesinler. Çünkü ödeme Mart ayında ve ünite başı 8.000 TL. Diğer tohum çeşitlerinden hiç bahsetmiyorum. Gübre ve mazota da ise daha sonra değineceğim.”
 

'Çiftçi üzerinden 180 milyon lira kar edildi'