Vali Kamçı: 2019 yılında tekli eğitime geçeceğiz

Vali Kamçı: 2019 yılında tekli eğitime geçeceğiz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kayseri’de hem güvenlik hem de taşıma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren Kamçı, 2019 yılında tekli eğitim sistemine geçileceğini belirtti.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 2017-2018 eğitim öğretim yılında tüm tedbirlerin alındığını dile getirdi. Kamçı, “Okulların açılmasıyla birlikte sıkıntının olmaması mümkün değil. 296 bin öğrencimiz şu anda eğitim ve öğretime başlamış durumda. Şuana kadar ne taşımada, nede okulların açılışı ve kapanışı ile ilgili en küçük bir problemimiz söz konusu değil. Okullarımız iyi şeklide yürüyor. Okullarda kitaplarımız dağıtıldı ve herhangi bir problem yok” dedi.

 “GÜVENLİK KONUSUNDA TEDBİRLER ALINDI”

Kayseri’nin 2019 yılında il genelinde tekli eğitime geçeceğini dile getiren Vali Kamçı, şu ana kadar 5 okulun bu sisteme geçtiğini söyledi. Vali Kamçı, okullarda gerekli olan güvenlik tedbirlerinin de alındığını belirtti. Kamçı, şunları söyledi, “2019 yılında tekli eğitime geçilecek. Kayseri’de şuana kadar 5 okulumuz tekli eğitime geçmiş durumda. Kayseri’de şu anda çiftli eğitim yapan okul sayımız 62. Bu yıl ve gelecek yıl yapacağımız okullardan sonrada tekli eğitime geçmiş olacağız. Milli Eğitim taşımalı ve okul servislerinin taşımasında kontrollerimiz devam ediyor. Amacımız çocuklarımızın güvenliğinin ve taşıma güvenliğinin tam olarak sağlanmasıdır. Şuana kadar çok iyi durumdayız, daha da iyi durumda olacağız”

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Kayseri’nin eğitim konusunda iyi durumda olduğunu kaydeden Vali Kamçı, emeği geçenlere de teşekkür etti. Kamçı, “Eğitim konusunda Kayseri iyi durumda olan illerden birisi. Bu konuda Milli Eğitim camiasına ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Güvenlik konusunda bir sıkıntı yok. Hassas olduğumuz okullarımızda Emniyetimiz güçlerimiz yoğun şeklide tedbirlerimizi almış durumdayız. Amacımız çocuklarımızın hiçbir olumsuzluk yaşamadan eğitimlerini sürdürebilmeleridir. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Geleceğimiz, istikbalimizi ve geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımızın en iyi şeklide eğitim öğretim gör

 “TRAFİK EĞİTİM KORİDORU” AÇILDI

 Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya sokulan ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Trafik Eğitim Koridoru Servet Sepici 60. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulunda hizmete açıldı. Açılışa Vali Süleyman Kamçı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Vali Süleyman Kamçı, kazaların yüzde yüzünün sürücü ve yayaların hatalarından olduğunu dile getirerek, Trafik Eğitim Koridorun öğrenciler için önemli bir hizmet olduğunu söyledi.  “Her Şey Bir Umutla Başlar” Projesinin alt çalışmasında yer alan “Bir Kural Bir Hayattır” konulu Trafik Eğitim Koridorunun açılışını Vali Süleyman Kamçı yaptı. Açılış sonrası okulun sınıflarını da gezen Vali Kamçı, öğrencilere boyama kitabı ve boya kalemleri hediye etti. meleridir.“ dedi.

ŞEHİT POLİS OSMAN BÖRLÜOĞLU’NUN ADI KÜTÜPHANEDE YAŞAYACAK

 Nurettin Öztürk İmam Hatip Ortaokuluna yaptırılan Şehit Polis Osman Börlüoğlu Kütüphanesi düzenlenen törenle öğrencilerin hizmetine açıldı.

Z-Kütüphane olarak hizmet verecek olan Şehit Polis Osman Börlüoğlu Kütüphanesi Nurettin Öztürk İmam Hatip Ortaokulunda hizmete girdi. Bölgedeki tüm öğrencilere de hizmet verecek olan kütüphanenin açılışına Açılışa Vali Süleyman Kamçı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Şehit Polis Osman Börlüoğlu’nun ailesi ve öğrenciler katıldı. Açılış öncesi konuşan Vali Süleyman Kamçı, kütüphanenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Şehit aileleri bizim başımızın tacıdır” dedi. Açılış sonrası protokol ve Şehit Polis Osman Börlüoğlu Kütüphanesini gezerek yetkililerden bilgiler aldılar. Açılışa katılan Şehit Polis Osman Börlüoğlu’nun babası İsmail Börlüoğlu, kütüphaneye oğlunun isminin verilmesinden dolayı onur duyduklarını söyledi. Protokol daha sonra okul sınıflarını gezerek, öğrencilere “Türkiye” yazılı şapka dağıttılar. Vali Süleyman Kamçı ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular daha sonra Yenişehir Şehit Nuri Yazanel Polis Merkezi Amirliğini ve Argıncık Karakolunu ziyaret ederek bilgiler aldılar. Ziyarette İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular Yenişehir Şehit Nuri Yazanel Polis Merkezi Amirliğini yaklaşık 232 bin nüfusa hizmet verdiğini, 34 mahalleye baktığını dile getirerek, yeni bir polis amirliği yapılmasını talep etti.