Taraftar soruyor: Başkan paralar nerede?

Taraftar soruyor: Başkan paralar nerede?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor, 17 Aralık 2016 Cumartesi günü (yarın) Kadir Has Kongre Merkezinde saat 11.00’de Olağanüstü Genel Kurul’a giderek yeni başkanını seçecek.
Cumartesi günü, mevcut başkan Recep Mamur ve yönetimle birlikte üyelerin bugün kongreye katılmaması bekleniyor.
Mamur’un, “Şehirden destek yok, bende yokum” açıklamasıyla birlikte ertelenmesi beklenen genel kurul öncesinde tam bir kaos yaşanıyor.
12 yıl içinde toplam 11.5 sezon Kayserispor kulüp başkanlığı yapan Recep Mamur’un, başarısızlık halinde daha öncede defalarca yeni dönemde olmayacağını açıklaması dikkatlerden kaçmadı.
Mamur’un, son zamanlarda Hurma ile birlikte şaşalı geçen 10 sezon sonunda maddi anlamda zorluk yaşayınca kulüpten elini çektiği görülüyor.
Mamur, 30.10.2013 tarihinde Kayserispor başkanı seçilirken, o günden bugüne toplam 1144 gün içinde toplam 6 genel kurulda ismi geçti ve bu yönetimlerin 5’inde de başkan oldu.
Başkan olduğu ilk günden bu yana bir çok oyuncuyu başka takımlara satarak, Kayserispor’un kasasına hatırı sayılır bir katkı sağlayan Mamur, 30.10.2013 tarihinde gerçekleşen olağanüstü genel kurula gelmedi ve “Gıyabımda başkan seçildim” diyerek, istifa etti. Mamur, ikna edilerek kulübün başına geçmiş ve 15.11.2014 tarihine kadar başkan olmuştu. Destek olmadığını öne süren Mamur, bir ay sonra gerçekleşen genel kurulda yine gıyabımda başkan seçildim dedi ve yine bir genel kurul kararı alındı.
O dönem Amrabat ve Salih Dursun’u Galatasaray’a satan ve kasasına 10.75 Milyon TL girdiren Kayserispor’da Mamur, borç ve destek olmadığı gerekçesiyle ve buna ek olarak takım PTT Birinci Lig’e düşünce yeni dönemde yönetime girmedi.
Mamur’un olmadığı genel kurulda Kocasinan Belediyesi eski Başkanı Bekir Yıldız, Kayserispor’un başkanlığına 24.01.2015 yılında geçti. Sezon sonuna kadar kulüp başkanlığını sürdüren Yıldız, takımı PTT Birinci Lig’de şampiyon yaptı ve “Görevimi tamamladım, artık yokum” dedi ve yeni dönemde başkan olmadı.
Kulüp, başkanını ararken, Kayserispor’un önceki dönemlerde yönetiminde bulunan Hilmi Derinel, 23.05.2016 tarihinde başkan oldu.
Göreve geldiğinde 10 Milyon TL borç var denilen ve ikna olan Derinel, toplam borcun önce 40, sonra 69, daha sonrada 80 Milyon TL olduğu öne sürülünce istifasını sundu.
Toplam 19 gün başkanlık yapan Derinel’den sonra yeniden genel kurul yapıldı.
PTT Birinci Lig şampiyonu olan Kayserispor’da, Recep Mamur, 04.07.2016 tarihinde 6 aylık sürenin ardından yeniden kulüp başkanı oldu.
Olağanüstü Genel Kurul toplantısında çoğunluğun sağlamaması durumunda Kongre, 24 Aralık 2016 Cumartesi günü aynı salon ve saatte gerçekleşecek.
Yeni dönemde başkan olmayacağını açıklayan Mamur, gerekçe olarak şunları söylemişti: “Geri dönüş diye bir şey söz konusu olamaz. Kararım kesin. Görevimi bırakıyorum. Şehirden, belediyelerden, Sivil Toplum Kuruluşlarından hiçbir destek görmedim. Kesinlikle görevi bırakmak son kararım. Geri dönüşüm söz konusu olamaz. Kulübü almak isteyenler varsa gelsin alsın. Bu camiaya sahip çıkmak isteyen her kim olursa olsun kulübü alabilir. Kayserispor’un gidişi hiç iyi değil. Bana verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Ne taraftar anlamında ne maddi anlamda gerekli destek olmayınca yapılacak fazla bir şey kalmıyor. Ama şunu üzerine basa basa bir kez daha söylemek istiyorum ki bu kararımın geri dönüşü yok. Ben artık yokum” dedi.
Şu an için toplam 130 Milyon TL borcu olduğu ileri sürülen Sarı-Kırmızılı kulüpte Mamur’un, başkan olmayacağını açıklaması üzerine spor severler, büyük tepki gösterdi. Taraftarlar, “Borcu sen yaptın, nereye?” sorusunda görüş birliği ederken, Mamur’un, 30 Milyon TL destek geldiği taktirde devam edeceği iddia edildi.
Taraftar, Mamur’a, “Şu ana kadar bir çok oyuncuyu 4 büyüklere sattın ve kasaya yüzlerce Milyon TL kazandırdın. Eline koluna sağlık, ama bu paralar nerede? Kayserispor’da 12 yıldır başkanlık yapıyorsun ve ne basınla, ne de taraftarla aran iyi. Hurma gidince artık futbolcu da satamıyorsun. Süper Ligde 130 milyon TL borcu eğer yapıyorsan, ya bu işi bilmiyorsun ya da.. Sayın Mamur, Kayserispor’dan kaçıp gitmek seni kurtarmaz. Bu borcu sen yapıyorsun, başkaları ödemek zorunda değil. Kayserispor’un borcu Erciyesspor’un borcunu 10’a çarpar. Erciyesspor’dan daha da kötü durumdayız, bunun tek müsebbibi sensin. Bu sezon her iki takım da kapatılırsa Kayseri’de futbol biter. Sayın bakanımız Mehmet Özhaseki, hem Erciyesspor’a, hem de Kayserispor’a biran önce el atsın, yoksa atı alan Üsküdar’ı geçer ve telafisi mümkün olmayan zararlara gireriz. Futbolcular birer birer TFF’ye ve FİFA’ya başvuruyor, kulüp çok büyük bir ceza ile karşı karşıya bu borçları bitirmeden kaçamazsın.
Kayseri’de futbolun katilleri hem Ziya Eren’dir, hem de Recep Mamur’dur. Mamur, bence Süleyman Hurma’yı geri getirsin ve borcu ödedikten sonra gitsin.” yorumlarıyla hesap sordu. Bakalım bu tepkiler üzerine Recep Mamur, yarın yapılacak olan genel kurala gelecek mi?