Sanayiciyi Elektrik Çarptı!

Sanayiciyi Elektrik Çarptı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya, yüksek elektrik fiyatı, faiz oranları ve bunun yanında turizmi desteklemek adına  uygulanan bayram tatili ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.  “Bayram tatili ihracata negatif etki yapıyor” diyen Özkaya, elektriğe yüzde yüzün üzerinde zam yapıldığını da ifade ederek, bu duruma tepki gösterdi.

 Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Merkez Bankası’nın faiz indiriminin gecikmelide olsa yerinde ve doğru bir karar olduğunu söyledi. Özkaya, “FED’in faiz indirim sinyalleri ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz indirimi Merkez Bankamız tarafından çok iyi değerlendirilerek, Eylül ayında yapılacak toplantıda en az 2,5 ile 3,5 arasında daha faizlerin düşürülmesi yerinde ve doğru bir karar olacaktır. Merkez Bankamız tarafından alınan kararlara diğer bankalarımızın bir an önce uymasında fayda vardır” dedi.

“BAYRAM TATİLİ İHRACATI NEGATİF ETKİLİYOR”

Bayram tatillerinin uzatılmasının birim maliyetlerinin artmasına ve satışların düşmesine ciddi manada etki ettiğini dile getiren Meclis Başkanı Özkaya, “Negatif etki” uyarısı yaptı. Tatillerinin uzamasının hem Kayseri hem de Türkiye ihracatını negatif yönde ve yüzde 30 oranında etkilediğini belirten Özkaya, turizmciyi desteklemek adına bayram tatillerinin uzatılmasına yönelik hesabının bundan sonra daha dikkatli yapılması gerektiğini söyledi.

ELEKTRİK TEPKİSİ

Elektrik fiyatlarının yüksekliğinden de dert yanan Özkaya, sanayicinin kullandığı elektrik fiyatlarının yüksekliğine de dikkat çekti. Özkaya, 01 Nisan 2018 tarihinden bu yana elektrik fiyatlarında yüzde 100’ün üzerinde bir artış olduğuna dikkat çekerek, uluslararası alanda sanayicilerin rekabet gücünü olumsuz etkileyen bu duruma acilen bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Haber Merkezi