Ramazan Gürbüz, 'Kamuya alımlar adaletsiz, çalışanların alım gücü düşüyor'

Ramazan Gürbüz, 'Kamuya alımlar adaletsiz, çalışanların alım gücü düşüyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz ve Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın,  38 Kent TV ve Kayseri Olay Gazetesi’ni ziyaret ederek,  Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftçi’ye yaptıkları çalışmaları anlattı.

 

Kısa adı KESK olan Kamu Emekçileri Konfederasyonu Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, 38 Kent TV ve Kayseri Olay Gazetesi’ni ziyaret etti.

Gürbüz’e ziyaretinde Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın ve sendika yöneticileri de eşlik etti. Ziyarette konuşan Gürbüz,  kamuya personel alımlarında adaletsizliklerin olduğu savundu.

Gürbüz,  “Kamu personeli alımında tek bir uygulama olması gerekir. Bir sınav yapılır ve kazanan alınır. Mülakat yapılmasını yanlış buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Gürbüz, 38 Kent TV’de Gazeteci Levent Çil’in sunduğu Kent Gündemi, programına da katıldı. KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz programda ekonomide yaşanan sorunlara de özelleştirmelere değindi.  Gürbüz, çalışanların alım gücünün her geçen gün düştüğünü belirtti.

Gürbüz, “Geçmişte yapılan özelleştirmelerle Türkiye’nin değerleri be yazık ki  peşkeş çekilmiştir. Bugün ülke çok derin bir ekonomik kriz içerisindedir. Birileri bunu sıkıntı olarak değerlendirse de çalışanların alım gücü azalmıştır” dedi. Haber: Fatma URAL