Kendi işini kurmak isteyenler dikkat!

Kayseri'de kendi işini kurmak isteyenler Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden destek geliyor. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kendi işini kurmak isteyenler dikkat!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye İŞKUR Genel Müdürlüğü Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından dikkat çeken bir proje destek duyurusu yapıldı. İŞKUR tarafından Dönem Engelli Eski Hükümlülere Yönelik Kendi İşini Kurma Proje başvuruları başladı. 

Projeye başvuru şartları ise şöyle: 

Proje başvurusunda bulunacak engelli kişiler için ‘en az % 40 oranında engelli raporu’ ve İŞKUR'a engelli kaydı olmak,
Eski hükümlü kişiler için İŞKUR'a ‘Eski Hükümlü’ kaydı olmak,
İŞKUR programlarından yasaklı olmamak,
18 yaşını doldurmuş olmak,
Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak,
İŞKUR'a herhangi bir borcu bulunmamak,
Kendisine vasi tayini yapılmamış olmak,
İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek,
Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak, (Proje Başvuru Rehberi yayım tarihi itibari ile (17.04.2024) proje konusu meslekte son bir yıl içerisinde terk mükellefi olmamak),
Tarım, Hayvancılık, Ormancılık ve Balıkçılık sektörlerinde sunulacak projelerde, işletmesi olmayanların Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerinden alınması gereken yazının, proje başvuru tarihinden geriye doğru son 1 yıl içerisinde işletmesi olup olmadığının belirtecek şekilde olması gereklidir.
31/12/2020 tarihinden sonra alınmış Girişimcilik Eğitim Programı Sertifikasına sahip olmak,
Kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer şartlara haiz olmak, https://www.turkiye.gov.tr/adalet-icra-dosyasi-sorgulama sorguda icra dosyası olmamak, adresinden yapılacak
Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık projelerinde ‘Sürü Yönetim Elemanı/Hayvan Yetiştiriciliği Belgesine; Arıcılık projelerinde ise ‘Arıcılık’ Belgesine (Sertifikasına) son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

Kendi işini kurmak isteyenler dikkat!

Destek miktarı ise şöyle açıkladı: 

Kendi işini kurmak isteyenler dikkat!

Diğer yandan kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşların 7 Haziran 2024 tarihine saat 23.59’a kadar sadece e-devlet üzerinden başvuru yapabileceği açıklandı. Eski hükümlü başvuruları Kayseri Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne 7 Haziran 2024 mesai bitimine kadar şahsen yapılması istendi. 

Diğer proje başvurular ise istenilen belgelerle birlikte İŞKUR İl Müdürlüğüne şahsen veya posta ile 7 Haziran 2024 mesai bitimine kadar yapılabilecek.

Kendi işini kurmak isteyenler dikkat!