MHP'li Özdemir, kimler için kredi desteği istedi!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Meclis'te kimler için kredi desteği verilmesi gerektiğini söyledi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

MHP'li Özdemir, kimler için kredi desteği istedi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Meclis’te yerel basının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Meclis’te bütçe görüşmelerinde söz aldı. Yerel basının yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Özdemir, “Basın yayın kuruluşlarımızın sorunlarının çözümlenmesi demokrasimiz açısından önem arz etmektedir” dedi.

Yerel medyaya kamu reklamlarından daha fazla pay verilmelidir

“İletişim Başkanlığının medya organları ve mensuplarının tanzim edilmesinde de sürdürdüğü gayretlere bu kapsamda değinmek istiyorum” diyen Özdemir, “Özellikle yerel medyamızın son dönemlerde vuku bulan bazı şartlar sebebiyle yaşamış oldukları zorluklar ve diğer sıkıntılar üzerinde hassasiyetle durulması gerekmektedir. Yerel medyaya uygun koşullarda kredi desteği verilmesi, desteğin teknolojik gelişimi ve yatırım ihtiyaçları göz önüne alınarak uzun vadeli olması ve sektörde istihdamı desteklemesi bize göre önemli olacaktır. Özellikle, reklamlar ile resmî ilanlara uygulanan vergilemede, gazete kâğıdı, gazete mürekkebi ve kalıp gibi ürünlerin gümrük vergilerinde gazetelere kolaylıklar getirilmesi özgür basına anlayışına katkı sağlayacaktır. Anadolu medyasının basın ahlakına sahip, tarafsızlık ilkesine bağlı ve objektif şekilde faaliyetlerini sürdürebilmesi için özel destek programları uygulamaya konulmalı, yerel medyaya kamu reklamlarından daha fazla pay verilmelidir” dedi.

Üç yıllık yayın şartı yerel gazeteler için yeni bir düzenlemeyle bir yıla indirilsin

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin etkilediği illerde özellikle yeni kurulan gazeteler için şart olan Basın İlan Kurumundan ilan ve reklamların alınabilmesi için gerekli bulunan üç yıllık yayın şartının yerel gazeteler için yeni bir düzenlemeyle bir yıla indirilmesi faydalı ve destekleyici bir adım olacağını ifade eden Özdemir, “Yine, medya mensuplarımızın, başta FETÖ olmak üzere Türkiye karşıtı faaliyet yürüten çevrelere yönelik ülkemizin medya diplomasisine katkı sağlamada üstlendiği veya üstlenebileceği değerli destekler göz önüne alındığında, belirli şartları sağlayan gazetecilerimizin yeşil pasaport alabilme imkânına da bir an evvel kavuşmaları gerektiği inancını taşıyoruz. Diğer yandan, internet gazeteciliğinin yaygınlaştığı bir dönemde bu durumu istismar etmeye çalışan çevrelere yönelik gerekli ve yeterli hukuki düzenlemelerin de hayata geçirilmesi büyük öneme sahiptir.

MHP'li Özdemir, kimler için kredi desteği istedi!