MHP'li Özdemir Bakan'a Kayseri'yi sordu! Bakan bakın cevap için nereyi işaret etti?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a Kayseri ile ilgili bazı sorular yöneltti. Bakan'ın, Özdemir'in Kayseri sorularına cevap için işaret ettiği yer ise dikkat çekti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

MHP'li Özdemir Bakan'a Kayseri'yi sordu! Bakan bakın cevap için nereyi işaret etti?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a Kayseri ile ilgili bazı sorular yöneltti. Özdemir, 2022 yılında Kayseri'de yaşanan iş kazaları, kayıt dışı istihdam, sahte sigorta, EYT gibi konularda sorular yöneltti ve rakamsal cevaplar istedi.Ancak, Özdemir’in soru önergelerine verilen cevaplara bakıldığında “Bakan, Özdemir’in Kayseri sorularını geçiştirdi” dedirtti. Bakan Işıkhan’ın sorulara net cevap vermediği ve cevaplar için de SGK’nın internet sitesini işaret etmedi dikkat çekti.

MHP'li Özdemir Kayseri'yi sordu, Bakan geçiştirdi!

İdare faaliyet raporlarında var

Bakan Vedat Işıkhan, Özdemir’in, “SGK'nın Kayseri ilindeki taşınmazlarına ve bu taşınmazların satışından elde edilen gelirlere ilişkin” sorusuna şu yanıtı verdi: “Bakanlığımız ve bağlı, ilgili kuruluşlarımızın mülkiyetinde olan/kiralık olarak kullanılan gayrimenkullerine yönelik bilgiler, her yıl yayımlanan İdare Faaliyet Raporlarında yer almaktadır. " 

www. ssk.şov, tr adresinde var

Bakan, MHP’li Özdemir’in “2022 yılında Kayseri'de yaşanan iş kazalarına ilişkin” sorularına, “Soru önergesinde yer alan iş kazalarına ilişkin veriler, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) resmi internet {www. ssk. şov, tr) adresinde yer almaktadır." yanıtını verdi.

MHP'li Özdemir Kayseri'yi sordu, Bakan geçiştirdi!

Faaliyet raporlarında yer alıyor

Özdemir’in, “Kayseri'de 2018'den bu yana kayıt dışı istihdamın engellenmesine yönelik yapılan denetimlere ilişkin” sorusuna ise Bakan Işıkhan, “Sosyal Güvenlik Kurumu (SOK) tarafından şikayet üzerine yapılan denetimler ile risk analizlerine dayalı olarak yapılan veri çalışmaları sonucunda tespit edilen işyerlerinde rehberlik ve bilgilendirme faaliyetlerinin yanı sıra asgari işçilik başta olmak üzere incelemeler yapılmakta, kayıt dışı işyeri ve kayıt dışı sigortalılar tespit edilerek kayıt dışı istihdam ile mücadele edilmekte olup, SGK tarafından yapılan denetim sayılarına ilişkin veriler SGK'nın idare faaliyet raporlarında yer almaktadır." yanıtını verdi. 

MHP'li Özdemir Kayseri'yi sordu, Bakan geçiştirdi!

Özdemir’e EYT cevabı

MHP'li Özdemir’in, “Kayseri ilinde EYT düzenlemesinden yararlanan vatandaşlara dair çeşitli verilere ilişkin” sorusuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın verdiği yanıt diğerlerinden farksız değildi. Bakan Işıkhan, bu yönde veri isteyen Özdemir’e şu yanıtı verdi: "7438 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla; yaşlılık aylığına hak kazanma koşulları 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun Geçici 81 'inci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendi kapsamında tespit edilen sigortalıların söz konusu maddede düzenlenen yaş şartı dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık aylığından yararlanabilecekleri hüküm altına alınarak 08.09.1999 ve daha önceki bir tarihte ilk kez sigortalılık başlangıcı bulunan sigortalıların yaşlılık aylığına hak kazanma koşulları arasında yer alan yaş koşulu ortadan kaldırılmıştır. Söz konusu düzenleme neticesinde Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) doğrudan ve e-devlet üzerinden olmak üzere başvurular yapılmış olup aylık bağlanan kişilere bilgilendirme yapılmıştır. Aylığa hak kazanamama durumunda olanlara da Kanun gereği eksikliklerin giderilmeden aylık bağlanamayacağı yazılı olarak bildirilmiştir. " 

MHP'li Özdemir Kayseri'yi sordu, Bakan geçiştirdi!