MHP Kayseri Milletvekili Özdemir'den Sağlık Müdürlüğü sorusu

MHP Kayseri Milletvekili Özdemir'den Sağlık Müdürlüğü sorusu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Milletvekili İsmail Özdemir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, Kayseri’de sağlıktaki sorunları araştırması için müfettiş gönderilip gönderilmediğini sordu. Özdemir, “2019 yılı içerisinde Kayseri' deki sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklık ve şikayetler üzerine gerekli denetimde bulunmak üzere hiç müfettiş görevlendirilmiş midir? Bu alanda soruşturma açılmış mıdır?” diye sordu.

 

Geçtiğimiz yıl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ile yaşadığı tartışma ve gösterdiği tepkilerle gündeme gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili İsmail Özdemir, 2019 yılında sağlıkta yaşanan olayları yakın takibe aldı. Özdemir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Önergesinde, “Seçim bölgem olan Kayseri' de sağlık hizmetlerinde zaman zaman sorun ve sıkıntıların yaşandığına yönelik iddialar kamuoyunun malumu olmakla beraber, basında da farklı zamanlarda yer almaktadır” diyen Özdemir, bu konularda araştırma yapması için Kayseri’ye müfettiş gönderilip, gönderilmediğini ve soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

 “KAÇ SORUŞTURMA AÇILMIŞTIR?”

MHP Milletvekili Özdemir, Oktay’dan şu sorularına yanıt istedi, “2019 yılı içerisinde Kayseri' deki sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklık, sorun ve şikayetler üzerine gerekli tespit ve denetimde bulunmak üzere hiç müfettiş görevlendirilmiş midir? 2019 yılında Kayseri' de sağlık hizmetleri alanındaki sorunlar münasebeti ile kaç soruşturma açılmıştır? Bu soruşturmalar nelerdir? Açılan soruşturmalar sonucunda yapılan herhangi bir idari işlem olmuş mudur? Oldu ise hangi idari işlemler yapılmıştır? İlimizde sağlık hizmetleri alan vatandaşlarımızın, aldıkları hizmetin kalitesi ile ilgili yapılan bir çalışma var mıdır? Var ise nelerdir ve nasıl değerlendirilmektedir?” Haber: Cafer ZENGİN