Kim bu Müteahhitler ?

Kim bu Müteahhitler ?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber merkezimize ulaşan mağdur vatandaşlar, "Sözleşme ile aldığımız evimizin tapusunu alamıyoruz. Müteahhidin bize sattığı daireyi kredi çekmek amacıyla kullanmış olmasından ve krediyi ödeyip evimiz üzerine koydurduğu ipoteği kaldıramamış olmasından dolayı mağduruz." şeklinde ifadeler kullanıyor.

Tapusunu alamayan mağdur vatandaşların sözleşmeyle satın aldıkları evlerin tapularını alamadıkları için Adli mercilere başvurması halinde onlarca dava konusu sözkonusu olacağa benziyor.

KAMPANYALI SATIŞ İZİN

BELGESİ OLMAYANA CEZA VAR 

Yetkililer, "şu kadarı peşin bilmem kaç ay vade" şeklinde reklamlar vererek satış yapan inşaat firmalarından halk arasındaki tabiri ile "topraktan daire" alırken müteahhit firmaya "kampanyalı satış izin belgesi"ni sormaları gerektiğini belirtirlerken, "dolandırılmayın" uyarısı yapıyor.

Kayseri'de bu şekilde reklam veren firmaların mercek altında alındığı ve izin belgesi almadan satış yaptığı belirlenen firmalara cezai işlem uygulanacağı da belirtiliyor. Yetkililer, bu yönde yanıltıcı reklam veren firmaların yanısıra reklamın yayınlanmasına aracılık eden ve yayınlayan mecraların da sorumluluğunun bulunduğuna işaret ediyor.

"TAKASLA EV ALDIM 1 YILDIR TAPU ORTADA YOK"

Haber merkezimize ulaşan mağdurlardan biri şehrin tanınmış firmalarından birinden bağ evini takasa vererek ve üste para ödeyerek sözleşme yapıp ev satın aldığını belirterek, "satın aldığımız eve taşındık, oturuyoruz ama tapuyu bir türlü alamıyoruz." ifadeleriyle dert yanarken bu konuda görüşüne başvurduğumuz yetkililer, "takas ile daire satan müteahhitlerin bu takas işlemlerini de kayıt altına almaları gerekiyor. Takas ile ev alanlar sözleşmenin dışında takasta verdikleri malı ev satın aldıkları şirkete devretmedikleri sürece bir hak iddia edemez duruma düşebilir ya da dolandırıcılık davası açmak durumunda kalabilir." uyarısı yaptı.

"SÖZLEŞMEYLE ALDIĞIMIZ EV SATIŞA ÇIKACAK"

Bir başka mağdur vatandaş ise sözleşmeyle ev satın aldıkları müteahhidin ve arsa sahibinin piyasaya olan borçları nedeniyle evlerin üzerine icra işlemi uygulandığını belirterek, "Alacaklı kişiler, ev satın aldığımız kişilerden alacağını tahsil etmek için tapusunu devir alamadığımız evlerimizi satılığa çıkartıyor." diye dert yanıyor.

Yetkililer, tapusunu üzerine almayan vatandaşların evin sahibi olamayacaklarının altını çiziyor.

FETÖ'YÜ BAHANE DENLER DE VAR

Bir başka mağdur vatandaş ise, sözleşmeyle evlerini satın aldıklarını belirterek, "Müteahhit bize sürekli 'FETÖ soruşturmaları nedeniyle tapuda işler durdu. Alım satım yapılamıyor.' diye sürekli ip atlatıp duruyordu. Müteahhit hakkında FETÖ soruşturması olup olmadığından endişe ettik araştırdık hakkında herhangi bir soruşturma da yok. Ama sonunda öğrendik ki, FETÖ soruşturmaları nedeniyle tapuda işlem yapılamıyor diye bizi kandırıyormuş, tapunun üzerinde ipotek ve hacizler varmış" dedi.