Kılınç: Kayserispor'da borç 140 Milyon'dan 300 Milyona nasıl çıktı?

Kılınç: Kayserispor'da borç 140 Milyon'dan 300 Milyona nasıl çıktı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Adı İstikbal Mobilya Kayserispor As Başkanlığı ile anılan iş insanı Sedat Kılınç, Olay Türk TV’ye konuştu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Kılınç, spor müdürümüz Hakan Çiftci’nin sorularını yanıtladı.

Kılınç, Kayserispor’un borcunun 5 ay içinde 140 milyondan, 300 Milyona çıktığı bilgisinin kendilerine geldiğini belirterek, resmi açıklama beklediklerini söyledi.

Kılınç, “Kayserispor’un Haziran ayında bir kongresi gerçekleşmişti.  Mevcut başkan bırakacağını açıklayarak, kongre sürecini başlatmıştı. Bu süreçte de ‘Kayserispor sahipsiz değil’ diyerek harekete geçtik ve Kayserispor’a başkan adayı olacağımızı kamuoyuna duyurduk. Akabinde bir çok gelişme oldu. Şehri ikiye bölecek, Kayseri’yi ikiye bölecek bir durum oluşacağını ve şehrimizin büyükleri tarafından telkin edildi. Biz bunlardan ziyade altını çizmek istiyorum, adaylık sürecinde biz delege listesini istedik, üye olup olmadığımızın bilgisini istedik, burada bazı basın mensupları üye olmadığımızı iddia ettiler, biz bunun karşısında bir bilgi alamadık. Daha önce Kayserispor yönetiminde olan biri olarak, üye olduğumu biliyorum. Bununla birlikte bilgiyi bir türlü vermediler. Delege listesine de ulaşamadık. Bu konuda bir çok girişimimiz oldu, avukatımız da gidip yazılı başvuru yaptı. Aradan 5 ay geçti ve halen delege listesine ulaşamadık. Bu delege listesi 1 gün içinde güncellenebiliyor. 70 diye bildiğimiz delege listesi 500’e ya da 1000 üyeye çıkabilir, daha da azaltılabilir. Bunların olduğu bir ortamda demokratik bir seçim olmayacağı aşikar. Delege listelerinin eski başkanın yakınlarıdır diye düşünüyoruz. Biz fedakarlık göstererek, adaylıktan çekildik ve kongreye katıldık. Kongrede 140 Milyon TL borcun olduğu söylendi. Geldiğimiz bu süreçte de borcun 300 Milyon TL’nin üzerinde bir borç olduğu bilgisi ulaştı. Bununla ilgili resmi bir açıklama bekliyoruz” diye konuştu

Şeffaflık vurgusu yapan Kılınç, “5 ayık süre içinde borç nasıl iki katına çıkar, sportif başarısızlık nasıl olur? Bunlara rağmen futbol bilgisi olmayan, ama birileri tarafından belirlenen başkan çıkıyor. Biz bu başkanı da destekleyeceğimizi söyledik, yalnız şartlarımızı da söyledik. Şeffaf bir yapı istiyoruz. Tüm açıklığıyla borç alacak bilgisinin açıklanmasını ve detaylarıyla birlikte tüm kamuoyuyla paylaşılmasını ve mevcut yönetimin geçmişten hesap soracak şekilde kendi döneminin de sorumluluğunu alacak şekilde hareket edilmesi gerektiğini söyledik. Bu noktada bir tavır sergilenirse biz destek vereceğiz, ama aradan çok kısa bir zaman geçtikten sonra bu şekilde hareket edeceğini düşündüğümüz yeni başkan bu süreçte maalesef bu şekilde hareket etmedi. Geçmişi kapatmanın yolları araştırılıyor. Dün bir toplantı gerçekleştirildi, eski başkan, şu anki başkan, daha önceki başkanın yanına giderek, geçmişin kapatılması için ricada bulunulmuş. Böyle bir görüşme de bekleniyordu. Bu kadar kapatılacak ne var? Geçmişte ne yapıldı? yapılmadıysa, bir sıkıntı yoksa kimsenin üzerinde bir şahibe yapmak istemiyoruz. Böyle bir düşüncemiz yok, sadece geçmişte yanlış yapılmadıysa neden şeffaf bir şekilde incelenmiyor? Neden bu konu hakkında kamuoyuna bir bilgi verilmiyor? Bunların hepsi tüm Kayserispor sevdalıları tarafından merak edilen sorular. Biz bu soruları sormaktan imtina etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz. Varsa bir kul hakkı, sebep olanlardan bu hakkı sonuna kadar soracağız, doğru olan bu. Kayserispor’un iyi yerlere gelebilmesi için bırakın ligden düşmeyi, zirveyi zorlayacak, sadece ulusal anlamda değil dünya, küresel anlamda da başarılılara imza atabilmesi için şeffaf olması doğru, liyakatlı yöneticilerde olması, sahiplenmesi ve bu şeffaflığın da kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor. Biz delege listesine ulaşamıyorsak, şeffaflıktan bahsedemezler. Geçen hafta avukatımı gönderdim, 5 ayda alamadığımız liste için yine bilgi verilmedi. Bu kadar saklamak, şeffaflıkla ilişkilendirilemez, o yüzden ben bu noktada Kayserispor’umuz için devlet büyüklerimizden, sayın Memduh Büyükkılıç’ın bizim bu sesimizi duyup, destek olması lazım. Şeffaf bir yapının oluşması ve geçmişten hesap sorulması lazım. Sayın MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un bu konuda hassasiyeti var.  Bundan sonra da desteğinin devam etmesinin gerektiğini düşünüyorum. Sayın onursal başkanımız Mehmet Özhaseki’den de destek bekliyorum. Hep beraber bu şeffaflığı ortaya çıkaralım. Sorulması gereken bir hesap varsa soralım. Şeffaf bir şekilde bütün Kayseri kamuoyunun destekleyeceği bir Kayserispor yapısını ortaya koyalım ve Kayserisporumuzu hak ettiği yere getirelim. Bırakın ligden düşmeyi, zirveyi zorlayacak bir Kayserispor haline getirelim” dedi ve Onursal başkan Mehmet Özhaseki’den destek beklediklerini ifade etti.

Kılınç, 5 ay önce yapılan kongre öncesinde adaylıktan çekildiğine pişman olduğunu belirterek, “Keşke Kayserispor başkan adaylığından çekilmeseydimin açıklaması  bu günkü durum. Kayserispor bu duruma gelmeyecekti. Varsa bir yanlış o zamandan ortaya çıkarılacaktı. Bugün halen sın sıradayız. Bu şekilde olmayacağını düşünerek, serzenişte bulundum.  140 milyondan 300 Milyona çıkan bir yapı var. Bunu düşünerek serzenişte bulundum. O zaman delege listesinden dolayı kazanma şansımız yoktu, ama vicdanlı insanların sayesinde kazana da bilirdik. Kayserispor’u alsaydık, bu durumda olmazdı” diye serzenişte bulundu.