Kilci'den sosyetik tepki!

Kilci'den sosyetik tepki!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP eski Milletvekili ve aynı zamanda Ticaret Odası eski Başkanı Hasan Ali Kilci, sosyete pazarı adı altında açılan iş yerlerinin kent esnafına büyük zarar verdiğini ve bu yerlerde Kayseri esnafının değil, dışarıdan gelen esnafın kazandığını söyledi. Camii Kebir esnafının bir süre önce Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye şikayet etmesini de eleştiren Kilci, “Mustafa Çelik’i suçlamışlar ama kaç günlük Başkan ki? 22 sene Başkanlık yapanlar var. Şikayetçi olunması gerekenler belli. Hem Camii Kebir esnafının çoğu Bakan Özhaseki’nin de yakınıdır.”  diye konuştu.

 

Kayseri’de Camii Kebir esnafı, bir süre önce Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye esnaf ziyaretleri sırasında şikayet etmişti. Esnaflar, Bakan Özhaseki’ye o an orada bulunan Başkan Mustafa Çelik’i şikayet ederek, “Camii Kebir hapishane oldu.  Buradaki esnaf, toplanalım belediyeye gidelim, diyor. Ne yapacağımızı şaşırdık, Başkan’a da gittik söyledik, izah ettik ama bir şey demedi, olmadı. Kan ağlıyoruz, esnaf olarak giren çıkan yok, iş yok.” ifadelerini kullanmıştı.

“ANKARA’YA GELİN MİSAFİRİM OLUN, KONUŞALIM”

Özhaseki de, bu yöndeki esnaf tepkisinin ardından esnafları sakinleştirerek,  “Ankara’ya gelinde misafir edeyim sizi. Ondan sonra konuşalım.” yanıtını vermişti.

İşte kentte yaşanan bu tabloyu değerlendiren MHP Kayseri eski Milletvekili ve aynı zamanda Ticaret Odası eski Başkanı Hasan Ali Kilci, asıl tepki gösterilmesi gereken ismin Başkan Mustafa Çelik değil, eski Başkan ve şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki olduğunu savundu.

“SIKINTILARDAN EN SON ŞİKÂYETÇİ OLMASI GEREKENLER VAR”

Özhaseki’nin 22 yıl Başkanlık yaptığını belirten Kilci, “Camii Kebir esnafı Mustafa Çelik’i suçlamışlar.  Kaç gündür Başkan Mustafa Çelik? Mehmet Özhaseki, 22 sene başkanlık yaptı. Kayseri'de yaşanan sıkıntılardan en son şikâyetçi olması gerekenler var.  Bunun yanında Bakan Mehmet Özhaseki’ye arzuhal eden Camii Kebir esnafının neredeyse tamamı  Özhaseki’nin yakınıdır, arkadaşıdır.” diye konuştu.

“SOSYETE PAZARLARINDA KAZANAN KAYSERİ ESNAFI DEĞİL, TİCARET ODASI BUNA NASIL İZİN VERİYOR”

Kentte art arda açılan sosyete pazarlarına da tepki gösteren Kilci, bu pazarların esnafa büyük darbe vurduğunu kaydetti. Kilci, “Bizim dönemimizde sosyete pazarlarına izin yoktu, çünkü Kayseri esnafına faydası yoktu bu pazarların. Dışarıdan gelenler çakma ürünler satıyorlardı. Bizden geçit yoktu, izin vermedik.  Belediye Başkanları da o dönem şahittirler. Ancak bugün Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkan'ı zevat, Başkan'ı olduğu Böbrek Vakfı’nın yerini sosyete pazarı işi yapanlara kiraya veriyor. Ticaret Odası Başkanı bu yapar mı esnafa? Verir mi bunu, aslında bu işe mani olması lazım. Orada Kayseri esnafı değil, başka şehirlerden gelen esnaf kazanıyor. Bu olanlara da bir cümle esnafın ve yetkililerin sesi çıkmıyor. Bunun yanında açılan bazı yöresel fuarlarda da benzer sıkıntılar var.  Fuar furyası da yaşanıyor, Kayseri esnafı bu açıdan da zarar görüyor. Sanki Bakan veya Bakmayanlar şehirde yaşanan bu sorunları bilmiyorlar mı?” şeklinde konuştu. Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ