Kenanoğlu iddialara yanıt verdi: Tuzak olduğunu mahkeme tescil etti

Melikgazi Belediyesi'nin imar değişikliğini 'Haksız kazanç' iddialarıyla mahkemeye taşıyan Adnan Kenanoğlu, yeniden gündeme gelen rüşvet iddialarına yanıt verdi. Kendisine rüşvetten değil, şantaj iddiasıyla dava açıldığını, söz konusu davadan beraat ettiğini ve kendisine tuzak kurulduğunun mahkeme kararı ile sabit görüldüğünü ifade etti. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Kenanoğlu iddialara yanıt verdi: Tuzak olduğunu mahkeme tescil etti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gültepe Mahallesi Köşk Medresesi yanında konut alanı olarak planlı arsa yanı başında bulunan tarihi Köşk Medresesi’nin koruma alanı sınırına denk geldiği için park alanı olarak planlandı. Bu planla sonrası kaybedilen inşaat alanı bitişiğinde bulunan başka bir konut alanına eklendi. Bunun sonucunda ortaya çıkan yeşil alan ihtiyacı da revizyon kapsamına alınarak Millet Parkı alanından karşılanacak şekilde yeniden planlandı. Bu sürecin ardından Adnan Kenanoğlu, haksız kazanç iddiasıyla, plan değişikliğinin iptali için dava açmıştı. Kenanoğlu’nun konuyu mahkemeye taşımasının ardından, Kenanoğlu’na ait olduğu öne sürülen ses kaydı gündeme gelmiş, Kenanoğlu’nun rüşvet istediği öne sürülmüştü. Danıştay’ın imar değişikliği ile ilgili kararının ardından konu bir kez daha gündeme taşınırken; Kenanoğlu, Kayseri Olay’a konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Yürütmeyi durdurma kararı aldığını belirten Kenanoğlu, “Bilirkişi raporlarının plan tadilatının uygun olmadığı raporu ve idare mahkemesinin imar iptal kararını Sarar ve arsa ortakları Kayseri Bölge İdare Mahkemesine taşıdı. Kararı askı süresinde itiraz etmediğim için bozdu. Bunun üzerine Danıştay’a temyiz ettim. Danıştay Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını Sarar lehine onadı.”
Rüşvet iddialarının çirkin ve kendisini üzen bir olay olduğunu ifade eden Kenanoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:  “Mahkeme tutanaklarında Ekrem Sarar dahil tüm tanıklar benim herhangi bir talebimin olmadığını beyan ettiler.Ayrıca ben rüşvetten değil Şantaj 107 /1 den yargılandım oy birliği ile beraat ettim” diye konuştum. 
Kenanoğlu, kendisine tuzak kurulduğunun mahkeme kararı ile tescil edildiğini belirterek, Mahkeme kararını haber merkezimizle paylaştı. 

Kenanoğlu iddialara yanıt verdi: Tuzak olduğunu mahkeme tescil ettiKenanoğlu iddialara yanıt verdi: Tuzak olduğunu mahkeme tescil ettiKenanoğlu iddialara yanıt verdi: Tuzak olduğunu mahkeme tescil ettiKenanoğlu iddialara yanıt verdi: Tuzak olduğunu mahkeme tescil etti