Kayseri'nin hayali gerçek oluyor!

Kayseri'nin hayali  gerçek oluyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, basın toplantısı düzenledi ve yaptıkları çalışmalar hakkında konuştu. Dikkat çeken ifadeler kullanan Nursaçan, Savunma Sanayisi konusunda önemli mesafe aldıklarını belirtti. 31 Aralık itibariyle OSB’nin kasasında 62 milyon liranın olduğunu açıklayan Nursaçan, GES yatırımlarına dikkat çekti ve eleştirenlere seslendi, “38 megawatt GES’i sanayicinin çoğunluğu imza toplarsa, biz istemiyoruz, biz 11 milyon dolarlık gelirden rahatsızız, satalım derse, 60 milyon doların altında para etmez, bizim kurduğumuz 38 megawattı söylüyorum, al sana para nörecesen” ifadeleri ile de dikkat çekti.

 Organize Sanayi Bölgesi İdare binasında basın toplantısı düzenleyen Başkan Tahir Nursaçan,  göreve geldikleri günden bugüne yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

SAVUNMA SANAYİSİNDE DİKKAT ÇEKEN ADIM

46 ayda önemli hizmetler yaptıklarını dile getiren Nursaçan, 400 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade etti. Nursaçan, “Savunma Sanayisine Kayseri OSB’si olarak bir adım attık. Bunda Savunma Sanayi Başkanlığımız projemizi kabul ettiler. Bizim ön yeterliliği olan bir firmayla da işbirliğimiz var idi. Bakanlığımız iş birliğimizi ön gördüler. İnşallah teknik ekip Ankara’da çok ciddi çalışma yapıyor.  Ciddi bir Davetiye aldık. Önümüzde ihale süreci var. İhale sürecinden sonra savunma sanayiye adım atmış olacağız” dedi.

 “PROJEYİ İNCESU’DA GÜNEY ÇEVRE YOLU ÜZERİNDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

 Nursaçan, “Savunma Sanayi en önemli konulardan biri de tarihi bir proje olacak. İhale sürecine girdikten sonra da önümüzde 1,5 yıllık bu zorlu devletimizin, milletimizin bekası için savunma sanayimize Kayseri OSB’de adım atmış olacak. İnşallah bu adımımızı da Rabbim diğer projelerimizde bizleri muvaffak etti, inşallah bu savunma sanayi projesinde de. Kayseri bulunduğu coğrafya itibariyle, stratejik konumu itibariyle ve bizim bu yatırımı yapacağımız yer itibariyle, devletimizin de bizim bu şehrimizi… İnşallah Savunma Bakanımız Hulusi Akar’ın da destekleriyle şehrimize bu projeyi kazandıracağımı ümit ediyorum.  Projeyi İncesu’da Güney Çevre Yolu üzerinde hazine arazisi üzerinde 300-400 dönüm üzerinde hayata geçireceğiz. Elbette ikinci aşama 3 milyon, 5 milyon metrekarelik bir alanda savunma sanayiine yönelik bir organize sanayi bölgesi kurulmasına yönünde olabilir. Devletimize de teşekkür ediyorum. Kayseri OSB önemseniyor. Biz, bu yatırımı yapacak güce sahibiz.

 “YENİ HEDEF ÜLKELER, HİNDİSTAN VE UGANDA”

Nursaçan, “Sanayiciler ürünlerini sergileyemiyordu. Fuar merkezini namus meselesi kabul ettik. ORAN’dan 12 milyon TL hibe aldık. Büyükşehir’de 8.5 milyon TL katkıda bulunacak. Vizyon projelerimizle sanayicilere hizmet için varız. Bosna-Hersek ile Dubai’de ticaret merkezleri açacağız. 40 civarında firmamızı Dubai ve Bosna’ya götüreceğiz. Yeni hedef ülkeler, Hindistan ve Uganda’dır” şeklinde konuştu.

 “YEREL SEÇİMLER NEDENİYLE SEÇİM 1 MART’A ALINDI”

 Gazetecilerin sorusunu cevaplayan Nursaçan, 31 Mart’taki yerel seçimlerden dolayı seçim tarihini 1 Mart’ta aldıklarını açıkladı. Sanayicilerin isteğine kayıtsız kalamadıklarını belirten Nursaçan, şu ifadeleri kullandı, “1 Mart’ta seçimin olmasının nedeni 31 Mart’ta bir yerel seçimler var. Bir de 3 aydır sanayicilerimizde kıpırdanmalar ve sesler duyuyoruz. Aday ve seçim istek arzusunu görünce kayıtsız kalamazdık.  Yönetim kurulu arkadaşlarımız bunu uzatmayalım ve işimize gücümüze bakalım dediler. Sanayicinin gündeminde seçim düşün geçimimize bakalım dediler.  Arkadaşlarımız 1 Mart tarihini uygun gördü. Tabi ki adayız. 4 yıllık süreç içinde kayda değer hizmetler yaptık. Biz göreve gelirken de arkadaşlarımız biz nerdeyiz diye sormadılar.  Herkes listede son kez yerini gördü. Hiçbiri listede olmak gibi derdi olmadı. Onlar nasıl davaya başladıysa her zaman da yanımızda oldular. Şu gerçeği de biliyoruz ki değişime de tarafız.  Değişim ve yenilenme olacaktır.”

 “OSB KASASINDA 62 MİLYON VAR, OSB  PARA BİRİKTİRME YERİ DEĞİL”

31 Aralık itibariyle OSB’nin kasasında 62 milyon liranın olduğunu açıklayan Başkan Tahir Nursaçan, “OSB’de para biriktirme yeri değil hizmet etme yeridir. Önce ol lafı söyleyenlere lafım var. İnsaflık olmak lazım insafsız olmamak lazım.  Yapılan hizmetlere bir bak 327 OSB’de yapılanların yanından geçen var mı? Önce bir teşekkür et. Teşekkür etmeyip kalkıp eleştiriyorsa ben bu adamlara iyi niyetli bakmıyorum, Birazda fitneci olmamak lazım. Hasetçi de olmamak lazım.  Kayseri OSB’nin 31 Aralık itibariyle 62 milyon lira kasasında mevcudu vardır. Millet bu parayla ne yapmak istiyor bilmiyorum. Bankadan faizden mi yaralanmak istiyor. Bu para Türk Ticaret Merkezi’ne katkı mı sağlamalı. Bu para ile fuar mı yapmalı, okul mu yapmalı. Duysunlar harcadığımız para  400 milyon lira. Bizim yönetimin kurduğu 38 megawatt GES’i sanayicinin çoğunluğu imza toplarsa, biz istemiyoruz, biz 11 milyon dolarlık gelirden rahatsızız, satalım derse, 60 milyon doların altında para etmez, bizim kurduğumuz 38 megawattı söylüyorum, al sana para nörecesen. Para var. 300 trilyon para yapar. Niye temiz göldeki suyu bulandırıyorsun.  Artık gelin birbirimizle barışalım. Kazanan Kayserili ve sanayicisi olmalı. Çıta yükselmeli. Kısır, sığır ve içi boş çekişmeleri kenara bırakıp Kayseri için devlet için varsa fikir üretsin. Eleştir ama maksat boş boş eleştiriye karşıyım. Yapıcı eleştiriye saygı duyarım” diye konuştu.

 SURİYELİ İŞÇİ KONUSU

 Basın toplantısında “Suriyelilerin daha ucuza çalıştırılarak, Türk işçilerin göz ardı edildiğine” dair soruyu da cevaplayan Nursaçan, nitelikli iş gücü açığının bulunduğunu belirtti.

“Bizim sorumluluğumuz ve sınırımız belli. Ama ülkemizin sorunlarına kayıtsız kalmak durumunda değiliz” diyen Nursaçan, “Bu bahsettiğiniz Türk Ticaret Merkezi konusunu çok süratli çözerek, ihracatımıza 1 milyar dolar daha eklersek  o bahsettiğiniz konu kökünden çözülür.  Bizim nitelikli iş gücü açığımız var. Fabrikalarımızın kapısında  eleman ihtiyacını görürsünüz. Bu devlet ve memleket bizim. Bu insanlar bizim. Hollanda’daki  meslek liselerinde 60 bin kişi varsa Kayseri’de gibi bir güzide şehirde 4 bin 500 meslek lisesi öğrencisi varsa herkes şapkasını önüne ayıp düşünmesi lazım”

 “SİYASETİN OSB SEÇİMLERİNE MÜDAHİL OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

  Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, toplantıda seçimlere siyasilerin müdahil olup olmayacağına dair soruyu da yanıtladı. Nursaçan, şöyle konuştu,  “Benimde en çok serzenişte  bulunacağım konu odur. Demokrasi olmazsa olmaz. Sandıktan çıkana hepimizin saygı duymamız lazım. Biz bu memleketin bağrından çıkmış devletine bağlı biriyiz. Muhterem babamı biliyorsunuz.  Zaten beni burada boş verinde yapılmış en büyük saygısızlık babam Necmettin Nursaçan’a yapılmıştır. 60 yıldır bu memlekette hizmeti var. Kim inkar ederse gözüne durur. Baktığınız zaman Hakkari’ye gidip de Şırnak’a gidip de gece gündüzünde hizmet etmiştir. Siyasetin de organize sanayi seçimlerine dahil olacağını düşünmüyorum. Şehrimiz hakkettiği kaliteye kavuşmalı.  Ederse de yazık eder. Herkesin hesabı sorulur. Siyasetin OSB seçimlerine müdahil olacağını düşünmüyorum”

 

“UGANDA BÜYÜKELÇİSİ TEŞEKKÜR EDİYOR, AMA KAYSERİ’DE…”

 Yapılan hizmetler karşılığında bir teşekkür çok görülmemesi gerektiğini ifade eden Nursaçan, “Hakkı hak sahibine teşekkür ederiz kelimesine çok görmemek lazım. Dubai’den son 15-20 gün içerisinde çok ciddi projeler yapıyoruz. Uganda Büyükelçisini buraya davet ettik, Uganda Büyükelçisi fuar merkezimizi görünce, beni biraz şok etti, bir büyükelçiden beklemediğim bir tavırdı ve Kayseri’de çok alışık olmadığımız bir tavırdı, Kayseri’nin de biz bu tabuları yıkmasını isteriz, nedir bu, hakkı hak sahibine, halka ve Hakka hizmet varsa, sadece bir kelime, teşekkür ederim kelimesini çok görmemek lazım. Uganda Büyükelçisi bana fuarı gezdikten sonra elini uzattı, Başkan yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ederim, deyince Allah’ım  Uganda Büyükelçisi teşekkür ediyor bak, adam geziyor, tabi bundan kimse alınmasın ama alınması gerekenler varsa alınsın.”

(Haber Merkezi)