Kayseri'de Ramazan öncesi fahiş fiyat denetimi!

Ticaret Bakanlığı, ramazan ayı öncesi içlerinde Kayseri'nin de olduğu 10 ilde market denetimi yaptı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de Ramazan öncesi fahiş fiyat denetimi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ticaret Bakanlığı, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla Kayseri, Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Konya, İzmir, Kocaelin'deki marketlerde eş zamanlı fahiş fiyat ve etiket denetimi yaptı.

Bakanlığa bağlı ekipler, özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik etiketleri inceledi. Denetimlerde, ürünlerin fiyatlarının fahiş düzeyde olup olmadığına, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığına, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ile önceki fiyatına bakıldı.
Meyve, sebze reyonlarında da ürünlerin menşei ve geliş fiyat bilgisi Hal Kayıt Sistemi (HKS) üzerinden kontrol edildi.

Kayseri'de Ramazan öncesi fahiş fiyat denetimi!

Kayseri Ticaret Müdür Vekili Gazi Dinçaslan da Bakanlıkça fahiş fiyat artışı, fiyat etiketi ve marketlerdeki kasa reyon fiyat farkına yönelik denetimlerin aralıksız sürdüğünü söyledi.
Denetimlerin ardından gerekli tutanakların tutulduğunu anlatan Dinçaslan, "Marketlerde özellikle etiketlerin uygun olup olmadığı, kasa reyon fiyat farklarının çıkıp çıkmadığını kontrol ediyoruz. Manav reyonlarında meyve ve sebzede hal kayıt sistemiyle kontrollerimizi yapıyoruz. Künye bulundurmadıysa belediyeye bildirim yapıyoruz." dedi.

Kayseri'de Ramazan öncesi fahiş fiyat denetimi!