KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR İÇİN İKİ YOZGATLI MI YARIŞACAK?

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR İÇİN İKİ YOZGATLI MI YARIŞACAK?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Malum MHP’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına dillendirilen isim Baki Ersoy.
Baki Ersoy nereli?
Yozgatlı...
Anadolu Ajansı hangi kaynağa dayandırarak böyle bir haber yaptı bilemiyorum ama bir süredir kulislerde dillendirilen “Mehmet Özhaseki Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı” iddiasını yazarken, “Taner Yıldız Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı” iddiasını da ortaya attı.
Taner Yıldız nereli?
Yozgatlı...
Daha önce yazmıştım, Kayseri’de 70 bin civarında Yozgatlı yaşıyor, bunun yarısı seçmen olsa, neyse hadi üçte ikisi seçmen olsa 50 bine yakın oy potansiyeli demektir.
Tamam çok değil ama az da değil...
Baki Ersoy ve Taner Yıldız...
İkisi de Kayseri Milletvekili ikisi de Yozgatlı ikisinin adı da Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak anılıyor.
Ne dersiniz; Kayseri Büyükşehir için iki Yozgatlı mı yarışacak?

ADAY OLSALAR OLUR
Siyaset sahnesinde aktif olan isimler biryerlerden aday olmak için ciddi mücadeleler veriyor.
Kulis yapıyor, mesai harcıyor, para harcıyor, aday olmak için her türlü yolu deniyor.
Siyaset sahnesinde aktif olmayan isimlere de kimi zaman adaylık yakıştırılıyor, “aday olsalar olur” deniliyor.
Talas’ta her partinin kendine göre aday adayı var ama demografik yapı dikkate alınarak öne çıkan kimleri var diye baktığımızda da “aday olsalar olur” denilen isimler karşımıza çıkıyor.
Mesela MHP’nin geçmişte Talas Belediye Başkan adayı olan Ülkü Ocakları Kayseri eski Başkanı Prof.Dr. Fatih Köksal...
Talas’ta kılpayı seçim kaybetmişti, şimdi
Talas’ın yerlisi olması Fatih Köksal için demografik açıdan bir avantaj. Kendisi adaylık düşünür düşünmez o ayrı bir konu.
Bir diğer isim de Talas’ta Avşar camiasının “bizden biri” diyerek “bizi temsil eder” diyerek destekleyebileceği bir isim.
Altan Aydemir namı diğer Hacı Usta...
Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı olması nedeniyle siyaset dışında durmak isteyebilir, adaylık düşünür düşünmez o ayrı bir konu.
Ama Avşar camiasının önde gelen ve sevilen isimlerinden birisi olması demografik açıdan bir avantaj.
CHP’de Hazım Büyüksimitçi...
CHP’nin iç çekişmelerinden uzak, şehrin yerlisi olmasına rağmen iktidar yanlısı olmak yerine CHP’ye destek veren ender isimlerden.
Akması yok kokması yok, hırsız diyemezler arsız diyemezler... Esnaf...
Herhangi bir yere aday olsa Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun yanında poz verip “bu adama oy verin” diyeceği biri.
O da “aday olsa olur” denilen isimlerden.

SANA NE... BANA NE...
Kayseri Valisi’nin değişmesinin ardından Kayseri Emniyet Müdürü’nün de değişmesi halinde senkron kayması yaşanacağından endişe ediliyorsa...
AK Parti’nin varlığı ile yokluğu belli olmayan kırsal ilçe belediye başkanlarının durumu parti yetkililerinin ilçelerde yaptığı çalışma sonuçlarına da aynen yansıyorsa...
Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan’ın ve yaptığı hizmetlerin şehrin hakim güçleri tarafından görmezden gelinmesi, “Yerli olsa böyle olmazdı” dedirtiyorsa...


BİLİYOR MUSUNUZ ?
MHP’nin Talas adayını belirlemek maksadıyla yapılan SMS anketinin manipülasyon iddiaları nedeniyle iptal edilmesinin ardından yine MHP’nin Talas’ta yaptırdığı yüzyüze anketin de “yönlendirme amaçlı” olduğu tepkileri üzerine iptal edildiğini...
Anadolu Ajansı aracılığıyla Taner Yıldız’ın adını Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gündeme getirtenleri...
Hakkında tefecilik yaptığı iddiasıyla Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yapılan şehrin tanıdığı bir ismin üzerinde kayıtlı malları hızla başkalarının üzerine kaydırdığını....