İYİ Parti'de şok istifa!

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı dün yapıldı. Kurultayda yeni Başkan Müsavat Dervişoğlu seçildi. Yeni Başkan Dervişoğlu'nun seçiminin ardından Kayseri'den ilk istifa geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İYİ Parti'de şok istifa!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti’nin dün yapılan kurultayında yeni genel başkan 3. tur seçiminin ardından belli oldu. Üçüncü turda Karay Aydın ile yarışan Müsavat Dervişoğlu, 611 delegenin oyunu alarak Meral Akşener’in ardından İYİ Parti’nin ikinci genel başkanı seçildi. Dervişoğlu’nun rakibi Koray Aydın ise 548 oy ile yarışı tamamladı. 

Yeni genel başkanın belli olmasının ardından ise İYİ Parti Kayseri’den ilk istifa geldi. İYİ Parti eski İl Başkanı Sebati Ataman, yaptığı zehir zemberek açıklamalarla partisinden istifa ettiğini duyurdu. 

Zehir zemberek açıklamalarla partisinden istifa etti

‘İYİ Parti siyasi parti mezarlığına maalesef bugün defnedildi’

Ataman açıklamasında, İYİ Parti Kurultayı’nın sonucu; 3’ü bir arada 611, Koray Aydın 548… Kim mi kazandı? Vesayet ve kayyum sistemi kazandı… Entübe olan İYİ Parti’nin bugün fişi çekildi… ‘Ya tarih yazacağız ya tarih olacağız’ sözü sonunda cevabını buldu ve milletin umudu olarak kurulan İYİ Parti siyasi parti mezarlığına maalesef bugün defnedildi… Başımız sağ olsun… Emek hırsızlarını Allah’a havale ediyor, İYİ Partiden istifa ediyorum…” ifadelerini kullandı. 

Zehir zemberek açıklamalarla partisinden istifa etti

Aydın’a Kayseri’den ilk desteği Ataman vermişti

Diğer yandan Koray Aydın’ın aday olduğunu açıklamasının ardından ilk destek Ataman’dan gelmişti. Ataman, Aydın’a şu sözlerle destek verdiğini duyurmuştu; ““Sabır, sükunet, duruş… Hak söze uyan, haksızlıklar karşısında. Susmayan, ‘görev alınmaz verilir’ düsturu ile iş baş düştüğünde, elini taşın altına koymaktan hiç bir zaman kaçmayan, Türk Milleti’nin yeni umudu ak saçlımız Koray Aydın. Başaracaksınız ve Türk Milleti’nin umudu olacaksınız….Allah yolunuzu ve bahtınızı açık eylesin…” 

Zehir zemberek açıklamalarla partisinden istifa etti