İŞTE O BENZETMEYİ YAPAN İŞ ADAMI!

İŞTE O BENZETMEYİ  YAPAN İŞ ADAMI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, Kayseri’ye geldi ve “Kayseri, Türkiye’nin Pensilvanyasıdır” dedi. Bu ifadelerin ardından ortalık karıştı. Kentte Milletvekilinden başkanına, STK’sından sosyal medyasına kadar Metiner’in sözleri konuşuldu. Kimi destek verdi, kimi sert bir dille eleştirdi. Aslında bu benzetmeyi ilk Metiner, yapmadı. Bu yeni bir söylem ya da yeni bir iddia değildi. “Pensilvanya” benzetmesi daha önce de FETÖ davalarında Kayseri gündemine geldi.

“AMERİKA’DAKİ PENSİLVANYA NEYSE, TÜRKİYE'DE DE KAYSERİ AYNI DURUMDA…”

26 Nisan 2018’de Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ticaret Odası eski Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın, yargılandığı FETÖ davasında tanık olarak dinlenen İş adamı İlker Horoz, mahkemede bu benzetmeyi yapmış ve dikkat çekmişti. Horoz, “Geceler ve Odalar bizden sorulurdu, kim neydi, bilirdik. Kimler, kimleri ziyaret ederdi, haberimiz olurdu. Amerika'da bulunan Pensilvanya neyse, Türkiye'de de Kayseri aynı durumda. Şu an hala Kayseri'de Pensilvanya yapılanması devam ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

 

İŞ ADAMI HOROZ 2018’DE MAHKEMEDE SÖYLEDİ VE RESMİ TUTANAKLARA KAYDEDİLDİ

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ticaret Odası eski Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, o tarihte FETÖ iddialarına yönelik davada tutuksuz yargılandı. Hakkında yapılan suçlamaları kabul etmeyen Hiçyılmaz, beraatini istedi ve yapılan yargılama sonrası beraat etti.

Ancak o davada Kayseri kamuoyunun yakından tanıdığı bişr iş adamı tanık olarak dinlendi.  Bu isim iş adamı İlker Horoz’du.  KTO’da temizlik işi yaptığını ve o dönem 2 yıllığına ihaleyi kazandığını, ama bir yıl sonra sözleşmesinin feshedildiğini  ve daha sonra söz konusu yapıdaki şirketlere işin verildiğini belirten, yaşadıklarından yana dert yanan Horoz, Mahkemede “Geceler ve Odalar bizden sorulurdu, kim neydi, bilirdik. Kimler, kimleri ziyaret ederdi, haberimiz olurdu.”  ifadelerini kullandı.

KAYSERİ’DE BU MANADA TÜRKİYE’NİN PENSİLVANYA’SIDIR”

İş adamı Horoz ayrıca bugün Kayseri’de tartışılan, AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner’in, “Biz geçmişte neler gördük. Ben Kayseri’yi çok iyi biliyorum. Torumun burada, kızım burada ben Kayseri’de kimin ne yaptığını biliyorum. Amerika’da Pensilvanya Türkiye için ne ifade ediyorsa işte Kayseri’de bu manada Türkiye’nin Pensilvanya’sıdır. “ ifadesini de yaklaşık 1.5 yıl önce aslında gündeme getiren isim oldu.

İŞTE O HABER…

Mahkeme tutanaklarına da yansıyan o açıklama aynı zamanda Kayseri Olay Gazetesi’nde de haber olarak, kamuoyuna sunuldu.

Haberde yer alan ifadeler şu şekilde: Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın yargılandığı FETÖ davasında tanık olarak dinlenen İş adamı İlker Horoz, dikkat çeken ifadeler kullandı.  Horoz, “Amerika'da bulunan Pensilvanya neyse, Türkiye'de de Kayseri aynı durumda. Şu an hala Kayseri'de Pensilvanya yapılanması devam ediyor."

“FETÖ’YLE MÜCADELEDE VİCDANLARI KANATAN HUSUSLAR OLDUĞUNU BİLİYORUM, DUYUYORUM”

Gelinen süreçte  daha önce Horoz’un gündeme getirdiği bu sözler,  Metiner’in de dillendirmesiyle bu kez farklı tepkileri beraberinde getirdi.

Bu tepkilerin ve konunun gündeme getirilmesinin tesadüf olmadığını savunanlar  ise Kayseri’de bazı çevrelerce perde arkasında bir hesaplaşmanın olduğuna atıfta bulunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,  2018 yılında Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda kalabalığa yaptığı,  “FETÖ’yle mücadele konusunda vicdanları kanatan hususlar olduğunu biliyorum, duyuyorum. Bu ihanet çetesinin tam göbeğinde olduğu hâlde, bir şekilde şu ana kadar adalete hesap vermemiş olanlar kurtulduklarını sanmasın” sözlerini hatırlattı.

“KAYSERİ’Yİ BİR AHTAPOT GİBİ SARAN FETÖ YAPILANMASI…”

“SAYISIZ TEBRİK İÇİN MİNNETTARIM”

Tepkilerin odağındaki isim AK Partili eski vekil Mehmet Metiner , "Kayseri Türkiye’nin Pensilvanya'sıdır" sözlerine yönelik bir köşe yazısı kaleme aldı. “Kayseri mi Pensilvanya mı” başlıklı yazısında Metiner’in kullandığı bazı ifadeler şu şekilde: “Benimkisi bir benzetme üzerinden Kayseri’mizdeki köklü FETÖ yapılanmasına dikkat çekme amacı taşıyan bir ifadeydi. Pensilvanya FETÖ ile özdeşleşmiş bir şehir. Oradaki FETÖ beynini ve gücünü remz eder. Kayseri’nin bu manada FETÖ yapılanmasının güçlü bir merkezi olduğuna göndermede bulunmak için Pensilvanya benzetmesi yaptım. Benim bu benzetmemden Kayserimizin dindar, muhafazakâr ve milliyetçi insanları asla rahatsızlık duymazlar. Onlardan aldığım sayısız tebrik için minnettarım. Zira onlar Mehmet Metiner kardeşlerini bilirler tanırlar.  Benim bu benzetmemden bir tek kripto FETÖ’cüler ve FETÖ’nün siyasi ayakları rahatsızlık duyarlar. Kayseri’yi bir ahtapot gibi saran FETÖ yapılanmasının kökünü kazımak için verdiğimiz mücadele belli ki o birilerini fena halde rahatsız ediyor. Kayseri’de yeniden yapılandıklarını bilmiyor değiliz. Onlara hâlâ kol kanat gerenler bilsinler ki mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Burada başka bir perdeleme söz konusudur. Kayseri’deki FETÖ mücadelesini sulandırmaya veya gevşetmeye çalışanlar benim üzerimden gündem saptırmaya çalışıyorlar. Tekraren sözlerimin doğru anlaşılmasını umuyor, tüm aziz Kayseri halkını saygıyla selamlıyorum.” Haber: Cafer ZENGİN