İşte İncesu'da selin verdiği zarar

Kayseri'de hafta sonu etkili olan yağış hayatı olumsuz etkilemişti. Yağış sebebi ile birçok tarım arazisi de zarar gördü. Tarım ve Orman İl Mustafa Şahin zarar gören tarlalarda incelemelerde bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İşte İncesu'da selin verdiği zarar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’nin birçok ilinde hafta sonu yağan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Kimi illerde sele kapatılıp hayatını kaybeden vatandaşlar varken kimi illerde kaybolan vatandaşları arama çalışmalarını devam ediyor. 

İşte İncesu'da selin verdiği zararKayseri’de özellikle pazar günü etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle ilçelerde evleri ve iş yerlerini su bastı. Bazı ilçelerde ise araçların suya kapıldığı görüldü. Yaşanan afette can kaybı yaşanmadı. Hayatı felç eden sel felaketi sonrası tarım alanları da ciddi zararlar gördü. Belediye Başkanları ilçelerde çalışmalarını sürdürürken İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ve teknik ekibi de tarım alanlarında incelemelerine devam ediyor. İşte İncesu'da selin verdiği zararBu kapsamda İl Müdürü Şahin ve teknik ekip İncesu ilçesinin Fırınönü, Karakoyunlu ve Bahçesaray Mahallelerinde zarar gören alanları kontrol etti. 

İncelemelerin ardından yaklaşık 12 dekarlık bir alanda dolu ve selin verdiği zarar görüldü.  Zarar gören alanlarda üzüm bağları, patlıcan, patates ve çerezlik çekirdeğin olduğu ifade edildi. İşte İncesu'da selin verdiği zararİl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada ekiplerin sahada zarar gören tüm alanlarda çalışmalarını sürdürdüğü aktarılırken, “İl Müdürümüz Mustafa Şahin ve teknik ekibimiz İncesu ilçemizin Fırınönü, Karakoyunlu ve Bahçesaray Mahallerinde 02/09/2023 tarihinde meydana gelen aşırı yağmur ve dolu yağışı sonrası zarar gören alanları kontrol ettiler. İlk kontroller sonucunda yaklaşık 12 bin dekar alanda dolu ve sel zararı tespit edildi. Bu zarar gören alanların önemli kısmını üzüm bağları ve patlıcan, patates ve çerezlik ayçekirdeği oluşturduğu tespit edildi. Teknik ekibimiz sahada zarar gören tüm alanlarda #hasar tespit çalışmalarına devam etmektedirler.” dedi.
İşte İncesu'da selin verdiği zarar