İktidara yakın Sendikanın Genel Başkanı iktidarı uyardı: Zaman kaybetmeden yapın!

Kayseri'de Sağlık Sen Kayseri Şubesinin Başkanlığını da bir dönem yapan ve daha sonra yapılan seçimde Sağlık Sen Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Mahmut Faruk Doğan, iktidara seslendi.

İktidara yakın Sendikanın Genel Başkanı iktidarı uyardı: Zaman kaybetmeden yapın!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti İktidarına yakınlığı ile bilinen Sağlık Sen'in Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, ekonomide yaşanan sorunlara değindi. Çalışanların alım gücünün her geçen gün düştüğünü dile getiren Doğan, "Zorunlu giderlerimiz, gelirlerimizden fazla arttı" dedi.

Açıklamasında, "Kayıplarımızı gidermek tercih değil zorunlu olmalıdır. Sabit gelirlilerimizi koruyacak, alım gücümüzü yükseltecek, kayıplarımızı giderecek zam zaman kaybedilmeden yapılmalıdır" ifadelerini kullanan Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, enflasyona bağlı kayıpların giderilmesi gerektiğini söyledi. 

İktidara yakın Sendikanın Genel Başkanı iktidarı uyardı: Zaman kaybetmeden yapın!
TÜİK tarafından 2023 Nisan ayı enflasyon oranının yüzde 2,39 olarak açıklandığına dikkat çeken Doğan, "Bu oranla birlikte dört aylık enflasyon yüzde 15,21 ve enflasyon farkı yüzde 6,68 olarak gerçekleşti. Sabit gelirliler için yıllık enflasyonun düşüşe geçmesi kadar önemli olan bir diğer husus da aylık enflasyon ve sahada oluşan gerçek enflasyonun düşmesidir" dedi.

Çalışanların ezdirilmemesi yönünde çağrı da yapan Doğan, "Ceplerimize yansıyan enflasyon ile resmi enflasyon oranı arasında çelişki olmamalı, düşen alım gücü gözden kaçırılmamalıdır. Türkiyemizin ve devletimizin; gücünü, büyüklüğünü ve emeğe verdiği değeri bizler iyi biliyoruz. 
Enflasyon rakamlarını gündemimizden çıkaracak, piyasadaki enflasyon ile gerçek enflasyon karşılaştırmasına girmeyecek, çalışanlarımızı ezdiremeyecek düzenlemeler bekliyoruz" şeklinde konuştu. 
İktidara yakın Sendikanın Genel Başkanı iktidarı uyardı: Zaman kaybetmeden yapın!GENEL KURUL YAPTILAR...

Diğer yandan Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı.  Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Memur-Sen Genel Sekreterliği’ne, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz ise Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na seçildi. 

Memur-Sen Konfederasyonu 7. Olağan Genel Kurulu, "Yerelden Evrensele Soylu Mücadele" sloganıyla Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Memur-Sen Yönetimi, şu isimlerden oluştu:

Genel Başkan Ali Yalçın

Genel Sekreter Mahmut Faruk Doğan

Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanma) Levent Uslu

Genel Başkan Yardımcısı (Mali ve İdari İşler) Hüseyin Öztürk

Genel Başkan Yardımcısı (Toplu Sözleşme ve Mevzuat) Hacı Bayram Tonbul

Genel Başkan Yardımcısı (Hukuki İşler) Soner Can Tufanoğlu

Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim) Ali Yıldız

Genel Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim) Ramazan Çakırcı

Genel Başkan Yardımcısı (Sosyal İşler) Hamza Öksüz

Genel Başkan Yardımcısı (Dış İlişkiler) Ahmet Gök