Gözaltı sayısı 301'e yükseldi...Bavullardan 500 Milyon çıktı...

'Demir Yumruk' operasyonunda gözaltı sayısı 301'e yükselirken, İskenderun'da yakalanan Erol Evcil'in, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği ifade edildi. Peki Kayseri'de kaç kişi gözaltına alındı...İşte detaylar...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Gözaltı sayısı 301'e yükseldi...Bavullardan 500 Milyon çıktı...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ankara merkezli aralarında Kayseri, İstanbul, Hatay, İzmir, Adana ve Kocaeli illerinin de bulunduğu 29 ilde eş zamanlı “Demir Yumruk” operasyonu düzenlendi. Operasyonda 840 ekip, 2 bin 100 personel, 250 vergi müfettişi ve MASAK personeli görev aldı. Operasyonda 374 şahıs hakkında gözaltı kararı bulunurken, şu ana kadar301 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Erol Eşrefoğlu’nun (Evcil) da arasında olduğu üç ayrı suç örgütü lideri de bulunuluyor. 14 fabrika ve 850 adreste arama ve el koyma işlemleri devam ediyor.
Operasyonda bavullar içinde 500 milyon TL'nin ele geçirildiği de bildirildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, demir çelik sektöründe üretici olarak faaliyet gösteren ve güçlenerek tekelleşmeye çalışan suç örgütlerine yönelik, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'nitelikli dolandırıcılık', 'rüşvet ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununa muhalefet' suçlarından soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Vergi Denetim Kurulu müfettişleri, MASAK personeli ortak çalışma grubu oluşturdu, bu gruba KOM ekipleri de destek verdi. Kayseri'de de gözlatılar var.
Kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattılar! Kayseri'de kaç kişi gözaltına alındı?
Bu suç örgütlerinin demir çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozdukları, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalıştıkları, sahte fatura düzenleyerek 3’üncü şahıslar üzerinden kurdukları paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Firmaların düzenledikleri 105 milyar liralık sahte fatura ile kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattıkları tespit edildi. Kayseri'de de H.E. kardeşi S.E'nin yanı sıra 11 kişi gözlatına alındı.