Gençliğin yeni gözdesi: Badminton

Gençliğin yeni gözdesi: Badminton
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Badminton sporunu ne duymuşsunuzdur nede oynamışsınızdır. Genellikle tenise benzerliği ile tenis ile oldukça çok karıştırılan Badminton oldukça zevkli bir dalı.
Kayseri Olay Spor ekibi olarak siz değerli okuyucularımıza da bu hafta oldukça değişik ve zevkli bir spor dalını tanıtmaya çalışacağız.
Genellikle uzak doğu sporu olarak bilinen Badminton sporu Türkiye’de yavaş yavaş yayılmaya başlıyor.
Gençler çok fazla ilgi göstermese de oldukça zevkli ve eğlenceli bir spor dalı olan Badminton bir raket ve küçük bir top ile oynanıyor. Bu haftada da yine Atatürk Spor Salonunda Badminton antrenörü Abdurrahman Arslan ile kısa bir sohbet ederek bu ilginç spor dalını sizlere açıklamaya çalıştık.
“Bilinmeyen bir spor dalı”
Abdurrahman Arslan eşliğinde Kayserili gençler, badminton sporunu tanımaya ve yapmaya çalışıyor.
Haftanın üç günü Atattürk Spor Salonunda eğitim veren Badminton hocası Abdurrahman Arslan, badminton’ın oldukça zevkli bir spor dalı olduğunu ancak, ülkemizde bu spor dalının pek fazla bilinmediğini ve bilinmediği içinde çok fazla ilgi görmediğinin altını çizdi.

Futboldan Badminton’a…

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Atatürk Spor Salonunda Badminton eğitimi veren antrenör Abdurrahman Arslan, aynı zamanda Badminton antrenörlüğünün yanında futbol kariyeri de bulunuyor.
Geçtiğimiz sezon Süper Amatör Küme’de Şampiyon olan ve bu sene Kayseri’yi BAL’da temsil edecek olan Talasgücü Belediyespor’da sağ ve sol bek olarak oynayan Abdurrahman Arslan’ın katkısı oldukça büyük.
Talasgücü Belediyespor’da oynadığı yıllarda 18 golü bulunan Arslan’ın takıma olan katkısı oldukça fazla. İyi bir sporcu olan Abdurrahman Arslan, futbol kariyerinden sonra Badminton antrenörlüğüne başladı. Takımın Şampiyon olmasında katkısı bulunan ancak, bir süre sonra futbolu bırakan Abdurrahman Arslan, badminton antrenörü olarak spor yaşantısına farklı bir da devam ediyor.
Türkiye de pek fazla bilinmeyen badminton sporunu çocuklara sevdiren ve öğreten Arslan, sayısız çocuğa bu sporu öğrettiğini ve milli sporcularda yetiştirdiğini ifade etti. Arslan,”Futbol hayatımı sonlandırdıktan sonra spordan uzak kalmamak için farklı bir spor dalında antrenör olarak devam etme kararı aldım.
Badminton oldukça zevkli ve eğlenceli bir spor dalı. Hocalarımızdan kaptığımız öğrendiğimiz bilgileri burada yaz okulu kapsamında çocuklara aktarmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın arasından milli sporcularda yetiştiriyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“Milli sporcular
yetişiyor”

Atatürk Spor Salonunda haftanın 3 günü (Pazartesi-Çarşamba-Cuma) badminton çalışmaları yapan Abdurrahman Arslan’ın öğrencileri badminton sporunu Arslan eşliğinde öğrenmeye çalıyor. 11 ile 14 yaş aralığında ki çocuklara badminton eğitimi veren antrenör Abdurrahman Arslan, Atatürk Spor Salonunda saat 16.30 ile 18.00 arasında öğrencilerine bu spor dalını aşılamak için uğraşıyor.
Milli sporcularda yetiştiren Arslan, sayısız çocuğu badminton milli takımına kazandırıyor. Arslan’ın kazandırdığı çocuklar arasında İşitme engelli Ömer Kayram’da bulunuyor.
Milli Badminton sporcusu olan Ömer, işitme engeline karşın bu sporu severek yapıyor.
Arslan, milli sporcular yetiştirerek Türk sporuna katkı yaptıklarını ve bu sporun çocukların oldukça sevdiği bir spor dalı olduğunu ancak, Türkiye’de çok fazla bilinmediğini ve bu sebeple çok fazla ilgi duyulmadığından bahsetti.
Abdurrahman Arslan son olarak sözlerine şunları ekledi; “Milli sporcular yetiştiriyoruz. Burada sayısız çocuğumuza badminton sporunun inceliklerini aktarmaya çalışıyoruz. 4-6 Ağustos tarihleri arasında da zaten 15 yaş altı Milli takım olarak Badminton Türkiye Şampiyonasına katılarak madalya ve derece elde etmeye çalışacağız. Sporcularıma güveniyorum. Kesinlikle Kayseri’ye başarıyla döneceğimize inanıyorum.”