Minik Kulaçlar!

Hakan Özet yönetimindeki Olimpik Yüzme Kulübünün bu haftaki ekibi ise, 2004-2008 yaş aralığında olan sporcular oldu.

Minik Kulaçlar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hakan Özet yönetimindeki Olimpik Yüzme Kulübünün bu haftaki ekibi ise, 2004-2008 yaş aralığında olan sporcular oldu. Haftanın iki günü yürütülen çalışmalar ile geleceğin kulaçlarını yetiştirmeye aday olan Özet’in ekibinin antrenörleri arasında ise, Beyza Bakırtaş, Nuriye Çulha, Asena Umay Beğen, Emir Ademoğlu, Ali Tayyar, Fatmanur Gümüş ve Murat Kayapınar yer alıyor.

Ana faktör düzenli çalışmak…

Her yıl yürüttüğü çalışmalar ile Kayseri’yi sayısız kez yüzme branşında temsil eden ve başarı çıtasını daha da yükseltme hedefinde olan Olimpik Yüzme Kulübü, söz konusu temsillerin ve başarının ise, gerçekleştirilen sistemli çalışma sonunda kaydedildiğini ifade ettiler. Özellikle sporcuların gösterdiği özveriye dikkat çeken Antrenör Özet, konuşmasında, 'Bildiğiniz gibi belirli bir program dâhilinde çalışma yürütüyoruz. Sporcularımız da programın aksaklık göstermemesi için olağanüstü bir gayret içerisindeler' dedi ve özverili davranan sporcu velilerine de teşekkür etti.

Özet, velilere olan minnettarlığını ise, 'Mesela ailelerin de desteği çok önemli. Burada çocuklarına destek sağlıyorlar. Motive ediyorlar. Onlarla birlikte vakitlerini harcıyorlar. Bence bu birliktelikte es geçilemeyecek bir durum' sözleriyle dile getirdi.

Sadece spor yapmıyorlar…

Yüzme branşını tercih eden sporcular, ilgi duydukları alanlarda eğitim almanın yanı sıra, gerçekleştirilen faaliyetler içerisinde, dayanışma duygularının da arttığını ifade ettiler. Özellikle minik sporcular arasındaki birliktelik duygusuna dikkat çeken Çalıştırıcı Ali Tayyar, “Hakan hocam ile birlikte oldukça güzel işlere imza atıyoruz. Çalışmalar esnasında dikkatimizi çeken şey, bireysel hırs ve çabadan ziyade sporcularımızın kendilerini bir takım ruhu ile hareket etmeleri. Bunu önemsiyoruz. Çünkü arkadaşlık ve sosyal ilişkilerini belirleyen nokta bu oluyor. Sadece spor yapmıyorlar. Dayanışmacı düşünceyi de öğreniyorlar” şeklinde konuştu.

Cankurtaranlar iş başında…

Olimpik Yüzme Kulübü sporcularının ve diğer kulüplerin güven ortamında faaliyet gösterebilmesi için oldukça sıkı çalışan can kurtaran ekibi de, dikkat çeken bir diğer nokta oldu. Alanında uzman olan cankurtaran Dursun Balkaya ve Ömer İsa Efeoğlu, gün boyunca tetikte bekliyor. Olası bir tehlike anında müdahale için hazır bekleyen ekip, çalışmalar hakkında ise, dikkat mesajı verdiler. Deneyimli cankurtaran Dursun Balkaya yaptığı açıklamada, “Genç sporcularımızın güven içerisinde hareket etmeleri için çaba harcıyoruz. Temennimiz olası kazaların tabii ki hiç gerçekleşmemesi. Ancak, gerekli olan hallerde de daima hazırız” şeklinde konuştu.