'Bütçemiz Büyükşehir'den fazla'

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın 20 Kasım tarihinde Olay Türk TV'de yayınlanan 'Sansürsüz' adlı programda Gazeteci Osman Çiftci ve Cem Atakan'ın sorularını yanıtladı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde…

'Bütçemiz Büyükşehir'den fazla'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Başkan Mehmet Yalçın, ‘Organize Sanayi Bölgesinin 2023 yılı bütçesi 8 milyar TL.’ dedi ve bu bütçenin Kayseri Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden fazla olduğunu vurguladı.

Başkan Yalçın canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Organize Sanayi Bölgemizin hiçbir borcu yok. Bir kuruş kredi çekmedik. Organize Sanayi Bölgemizin 8 milyar TL bütçesi var, dev bir bütçe. Kayseri Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden fazla. Bunu sadece GES’e endekslemek yanlış olur. GES’in tabi ki faydası var ama tek gelir kaynağımız GES değil. Burada önemli olan bu bütçeyi doğru yönetmek. Biz yönetime geldiğimizde devlet bankalarına kredi borcumuz vardı. Biz bu kredi borcunu elhamdülillah güzel bir yönetimle, tasarrufla bitirdik ondan sonra da bir kuruş kredi çekmedik. Elimizden geldiği en güzel şekliyle yönetim kurulumuz ile birlikte toplantı yaptık. Buranın 90 tane aracı var dedik. Yönetim kurulu ile toplandığımız zaman buraya malzeme alırken yönetim kurulu üyelerimiz teker teker arayıp pazarlık yaptılar. Burada yanlış iş yapan hangi birim müdürü varsa yolumuzu ayırdık. Bir kuruş kredi çekmedik, 1 mm arazi satmadık. Dev bir bütçeyi yönetiyoruz. Bunun doğru yönetimi ile, tasarruf yöntemleri ile bu günlere geldik. Tabi ki GES’in de katkısı var ama diğer tarafta bir sürü alınan malzemeler var, bir sürü makine var, ekipman var. 8 milyar TL bizim 2023 senesi bütçemiz GES’in parası bu paraya bakınca devede tüy gibi kalıyor. Geldiğimiz günden bu yana 150 milyon TL yatırım yaptık artı kasamızda az denemeyecek kadar paramız mevcut. Bazen yardım isteyenler katkıda bulunmamı isteyenler oluyor ben kendilerine şunu söylüyorum. Bana ait olmayanı kimseye veremem."