'BELEDİYE'NİN ALENEN SOYULDUĞU, 221 ADET BALLI VİLLA PARSELİNİ SATAN CHP OLSAYDI NE OLURDU?'

'BELEDİYE'NİN ALENEN SOYULDUĞU, 221 ADET BALLI VİLLA PARSELİNİ SATAN CHP OLSAYDI NE OLURDU?'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin “İSKİ Skandalı CHP gibi bir partiyi perişan etmiştir, bocalatmıştır” sözlerini değerlendirdi. Türkiye’de bir zamanlar bağımsız yargının, adaletin olduğunu ifade eden Özer, “O gün yolsuzluk yapanı hakim karşısına çıkartan dönemin Belediye Başkanı Sayın Nurettin Sözen’di. Ne Sayın Sözen ne de o günkü SHP yöneticilerinin hiçbiri suçu sahiplenmedi, suçluyu korumadı. Suçlunun cezasını çekmesi için mücadele etti" diye konuştu.

Söz konusu İSKİ olayında suç işleyen kişiyi dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen’in yargıya taşıdığını belirten Özer, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Evet İSKİ Skandalı bir gerçek… Ama ne CHP’nin ne de o dönemki SHP’nin utanacağı, üstünü kapatacağı bir skandal değil. Çünkü o gün yolsuzluk yapanı hakim karşısına çıkartan dönemin Belediye Başkanı Sayın Nurettin Sözen’di. Ne Sayın Sözen ne de o günkü SHP yöneticilerinin hiçbiri suçu sahiplenmedi, suçluyu korumadı. Suçlunun cezasını çekmesi için mücadele etti. Ama AK Parti’de böyle bir anlayış yok. Onlar suçluyu yargıya teslim etmek yerine suça ortaklık yapmayı, çikolata kutularında rüşvet alanları ödüllendirmeyi tercih ediyor. Biz rüşvetçileri büyükelçi yapmadık. Sayın Özhaseki’ye Kayseri’den bir örnek verelim. Belediye’nin alenen soyulduğu, 221 adet ballı villa parselini satan CHP olsaydı ne olurdu? Biz söyleyelim o ihale iptal olur, sorumluları da yargıya hesap verirdi. Hem de bugünkü gibi iktidarın talimatıyla karar veren yargıya değil, Türk Milleti adına karar veren bağımsız yargıya.” dedi.

"ÖZHASEKİ KENDİ İLE ÇELİŞİYOR"

Özhaseki’nin açıklamalarının trajikomik açıklamalar olduğunu belirten Özer, Özhaseki’nin açıklamasının çelişkilerle dolu olduğunu söyledi. Özer açıklamalarını şöyle sürdürdü: “AK Partililerin gerçekle bağları kopmuş, bir hayal dünyasında yaşıyorlar. Mesela bir Hazine ve Maliye Bakanımız var. Ülke ekonomisini bitirmiş ama hala utanmadan, sıkılmadan ‘Burası çok önemli’ diyerek milletin aklı ile alay ediyor, ekonominin iyi olduğunu söylüyor. Atanamadığı için intihar eden öğretmenlerden, borçları yüzünden kendini yakan esnaftan, çöpte ekmek toplayan analardan haberleri yok. Haberleri de olmaz zaten… Bakın Sayın Özhaseki açıklamasında, ‘Bazı projeleri ‘yapmayın’ dediğimizde oluyor. Mesela kocaman bir belediye binası çizmiş ‘sakın ha’ diyoruz, ‘Türkiye'nin böyle büyük kamu binalarına ihtiyacı yok, bunu hizmete dönüştürün’ diyoruz. ‘İdare edin, güçlendirin ve binadaki sorunları, sıkıntıları giderin’ diyoruz’ Kim diyor bunu? Çankaya Köşkü gibi bir tarihi değer varken, 1150 odalı saray yaptıran,  o da yetmeyip, yazlık saraylar, kışlık saraylarla tüyü bitmemiş yetimin hakkını har vurup harman savuranlar diyor. Evet, onların algı operasyonları, inandırana kadar yalan söyleme stratejileri bir de havuz medyaları var. Yalanı gerçek gibi söylemekte çok başarılar. CHP’li belediyelerin AK Partinin tüm engellemelerine rağmen önlenemeyen yükselişi buna karşılıkta AK Partili belediyelerin ve AK Partinin tükenişi var. Şimdi 26 yıl önce meydana gelmiş ve bağımsız yargı önünde görülmüş bir olayı anlatarak çaresizliklerini ortaya koymaları var. Çünkü halka anlatacakları, halk için yaptıkları hiçbir şey yok. Bir maske dağıtmayı başaramayanların giderayak böyle hezeyanlarına daha çok tanıklık edeceğiz”