Belediyenin desteği ile kurulan fabrikayla mahkemelik olan işçilerle ilgili yeni gelişme!

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde belediyenin desteği ile kurulan tekstil fabrikasında çalışan işçilere ücret verilmediği, sigorta yapılmadığı ortaya ve bunun üzerine işçiler hukuk mücadelesi başlatmıştı. O davada bugün ilk duruşma gerçekleşti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Belediyenin desteği ile kurulan  fabrikayla mahkemelik olan işçilerle ilgili yeni gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde belediyenin de desteği ile bir tekstil fabrikası kurulmuş ve vatandaşlara gelir kapısı olmuştu. Ancak, bu fabrikada çalışan işçilere “deneme süreci” denilerek sigortaları yapılmamış ve maaşları asgari ücretin altında verildiği söylenmişti. İşçilerin bankaya yatırılan maaşlarının işçiler tehdit edilerek, işten çıkartılacakları söylenerek, baskıyla ellerinden maaş kartı alınarak işverenin muhasebecisi tarafından çekilip belirli bir kısmının işçilere verildiği iddia edilmişti. 

Bunun üzerine işçiler bir araya gelerek eylem yapmış ve bunun üzerine işten çıkarılmışlardı. İşçiler bütün bunların ardından bir hukuk mücadelesi başlatmışlardı. Mevcut konuyu yakından takip eden CHP İl Başkan Yardımcısı Avukat Niyazi Ünalmış, yaşanan son gelişmeleri anlattı. 

Açıklamasında olayı hatırlatan Avukat Ünalmış, davanın ilk duruşmasının bugün gerçekleştiğini de aktardı. Ünalmış, “Hatırlarsanız, hatırlamayanlar için de hatırlatalım. AKP’li Tomarza Belediyesi tarafından taşere edilen bu fabrikada, Tomarzalı insanımızın muhtaçlığından kar devşirmeye çalışılmış, Tomarzalı kadın emekçilerimiz modern çağda köle gibi çalıştırmış ve hakları da verilememişti. Emekçi kadınlarımızın açmış olduğu davada, bugün ilk duruşma yapıldı.  Onlar emeklerine, haklarına sahip çıkıyorlar.” diye konuştu. 

Tomarza Belediyesinin ise durumdan bir haber olduğunu söyleyen Ünalmış açıklamasını şu sözlerle noktaladı; “AKP’li Tomarza Belediyesi ise, onların mücadelelerinden bir haber, söz konusu fabrikayı yeniden aynı kişiye ya da aynı zihniyete yeniden teslim etmek ve bunu seçim malzemesi yapmanın derdinde… Ama artık halk uyandı. Tomarza uyandı. AKP zihniyetine, onların bu taşeron zihniyetine verecek yarım oyları dahi yok. Emekçi kadınlarımız başta olmak üzere, bu haksızlığa ses vermiş olan herkes AKP’yi Tomarza’da sandığa gömecek. Sabırla bekliyoruz…”