'Bayramdan sonra erken seçimi konuşmaya başlayacağız'

Kayseri'de seçimlere ilişkin açıklamalar devam ediyor. Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan'dan önemli açıklamalar geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

'Bayramdan sonra erken seçimi konuşmaya başlayacağız'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de yerel seçim heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Başkan adayları açılan sandık sayısı ve oranları yakından takip ederken henüz resmi olmayan verilere göre Anadolu Ajansı’nın Kayseri oranları şöyle: Cumhur İttifakı (AK Parti) Memduh Büyükkılıç yüzde 38,01, Yeniden Refah Partisi Abdullah Özkırış yüzde 18,70, İyi Parti Kazım Yücel yüzde 14,54, CHP Murat Molu yüzde 13,88, Saadet Partisi Mahmut Arıkan yüzde 5,18 ve Zafer Partisi İsmail Tanrıöven yüzde 3,17 

Olay Türk TV ekranlarında ise seçimin nabzı tutulmaya devam ediyor. Seçim Özel Yüz Yüze programına canlı bağlantı ile katılan Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Arıkan, seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Henüz sandıkların tamamının açılmadığının altını çizen Arıkan, “Hem Kayseri’miz hem Türkiye’miz de yeni bir siyaset alanı açıldı. 22 yıllık iktidarın bütün seçimlerden almış olduğu serinin sona erdiği bir seçim oldu. Biz kendi adımıza oylar daha iyi olabilir miydi evet olabilirdi ama ilerleyen günlerde bununla alakalı yine raporlar hazırlayacağız. Sizler vasıtasıyla değerli hemşehrilerimizle paylaşacağız.” dedi. 

Bayramdan sonra erken seçim tartışmalarının gündeme geleceğini ifade eden Arıkan, “ Net olan bir şey 1 Nisan sabahı Türkiye yeni bir güne başlayacak. Muhtemeldir ki bayramdan sonra erken seçim tartışmalarının konuşulduğu bir sürece başlayacağız. Birçok problem 1 Nisan sonrasına ertelenmişti yarından sonra biz Türkiye’deki yaşayanlar bu sorunlarla yüzleşeceğiz. Başta ekonomi olmak üzere deyim yerindeyse Erciyes’ten üzerimize bir çığ büyüyerek geliyor. İnşallah atlatırız diye ümit ediyorum. 5 yıl boyunca idareci arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Biz muhalefet tarzımızı devam ettireceğiz. Doğrunun yanında yanlışın karşısında olacağız.” ifadelerini kullandı.

Arıkan’ın ardından konuşan İl Başkanı Nuri Ürkündaş ise seçimin Kayseri’ye ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.