BAŞKAN RAHATLADI!

BAŞKAN  RAHATLADI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bürokratlarla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Büyükkılıç, “Cumhurbaşkanımızın son ziyaretinden sonra bürokrasinin bakışı çok daha olumlu hale geldi” dedi. Büyükkılıç’ın bu sözleri akıllara “Brokratların neden Kayseri’ye daha önce farklı baktıkları sorusunu” getirdi.Diğer yandan Başkan Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, son Kayseri ziyareti ile ilgili de dikkat çeken açıklamalara yaptı.

Büyükkılıç,  “Gerek Bakanlar, gerek  bürokratlar Sayın büyüğümüzün talimatları doğrultusunda birer birer projeleri hayata geçirmeye başladılar. ‘Bunu ne karşılığında yapıyor hükümetimiz, cumhurbaşkanımızın ekibi’ diyorlar. Reisine sahip çıkan Kayseri’ye bunların yapılması herhalde çok olmasa gerek. Kayseri’ye geldiklerinde müjdeler üstüne müjdeler verdiler, adeta bizleri rahatlattılar” ifadelerini kullandı.

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamalarla gündeme damgasını vurdu. Büyükkılıç’ın yaptığı açıklamalar, “Daha önce belediyenin borçları nedeniyle projeleri hayata geçirme noktasında çıkmazda olduğu öne sürülen Başkan şimdi oh be diyor. Başkan rahatladı” şeklindeki yorumları da beraberinde getirdi.

“BÜROKRATLAR DAHA ÖNCE KAYSERİ’YE OLUMLU BAKMIYOR MUYDU?”

19 Ekim’de Kayseri’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda bürokratların birer birer projeleri hayata geçirmeye başladıklarını belirten Büyükkılıç, ”Cumhurbaşkanımızın son ziyaretinden sonra bürokrasinin bakışı çok daha olumlu hale geldi” açıklamasıyla da akıllarda soru işaretleri bıraktı. Başkan’ın bu açıklaması sonrasında akıllara, “Bürokratlar daha önce Kayseri’ye olumlu bakmıyor muydu?” sorusu geldi.

“HERKES ARADIĞINI ORADA BULACAK”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan protokol gereği Hava İkmal Millet Bahçesi projesinin TOKİ aracılığıyla hayata geçirileceğini anlatan Büyükkılıç, “Yapılan protokol gereği TOKİ üzerinden yapılmasını sağladık. 1 milyon 260 bin metrekarelik alan söz konusu. Yeşile Kayseri doyacak. Adeta ortaya Cetral Park gibi bir park çıkacak. (Central Park, Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehri Manhattan ilçesinde yer alan 3382dönüm olarak çok büyük umumi kentsel bir park) Herkes aradığını orada bulacak” şeklinde konuştu.

“ORAYI RANT AMAÇLI, İMARA AÇMA SÖZ KONUSU DEĞİL”

Kamuoyunda “Hava İkmal Millet Bahçesi imara, ranta açılacak” şeklinde söylemler olduğunu ve bunların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Kamuoyunda konutlar yapılacak, binalar yapılacak diye asılsız iddialar var. Bunlar söz konusu değil. Orası yeşil ağırlıklı olacak. 1 milyon metrekaresi yeşil, geriye kalan oyun alanları olacak. Rant amaçlı, imara açma, yapma söz konusu olmayacak.” dedi.

“BİZLERİ RAHATLATTILAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, son Kayseri ziyareti sonrasında rahatladıklarını söyleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, “Bunu ne karşılığında yapıyor hükümetimiz cumhurbaşkanımızın ekibi, diyorlar. Reisine, Cumhurbaşkanına, Başkanına sahip çıkan Kayseri’ye bunların yapılması herhalde çok olmasa gerek. Kayseri’ye geldiklerinde müjdeler üstüne müjdeler verdiler, adeta bizleri rahatlattılar. Gerek bakanlar gerek bürokratlar sayın büyüğümüzün talimatları doğrultusunda birer birer projeleri hayata geçirmeye başladılar.” diye konuştu. Haber: Cafer ZENGİN